Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lovund – Hjartø (Tomma)

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

17/7: Efter en lugn morgon satt vi i kajakerna vid 11.30-tiden. Det var lite kyligare idag så torrdräkterna fick komma fram. Jätteskönt! Trodde ett tag att det skulle bli för varmt, men det var perfekt.

Landstigning för att hämta vatten på Lovund
Landstigning för att hämta vatten på Lovund

Vi paddlade ca 2 km, för att sen stanna och Erik klättrade upp bland stenarna och träden för att leta vatten på västsidan av Lovund. Jag satt kvar och passade kajakerna. Inte det lättaste när det går lite dyning och vattnet är på väg ner. Vill inte gärna fastna med de tunga kajakerna upp på nån havstulpanfylld sten… 😉 Erik kom tillbaka med två läglar fyllda med vatten. Gick finfint att hitta, vi var lite oroliga då det är torrt i markerna. Har inte regnat på tre veckor.

Pia
Pia
havstulpaner och blåmusslor
havstulpaner och blåmusslor

Paddlingen gick vidare från Lovund rakt österut och in bland smågyttret Solvær, mot Tomma. Här är det som att paddla i en labyrint. Plötsligt är vägen man tänkt ta sig fram, stängd för att tidvattnet är för lågt. 2-3 meter märks 🙂
Efter långlunch paddlade vi vidare mot Tomma, via Sleneset, byn på Straumøya. Stannade på Sandvær för kissepaus och kolla in öarna lite. Såg en mystisk liten råtta, med trubbig nos och kort svans. Vi tror att det var en vattensork. Den var rätt söt.

Fint på Sandvaer trots lite duggregn från ovan
Fint på Sandvaer trots lite duggregn från ovan

Vi kom fram till att vi orkade en bit till och bestämde att Hjartø på Tommas södra kust skulle passa fint. Vi följde Tommas västra sida söderut, paddlade förbi Lammholmen som vi bodde på 2005. Ännu en gång började vi bli trötta i kropparna… Vi é allt lite (eller rättare sagt – ganska mycket) klena 😀

Nu regnar det lite, och vi har det mysigt i tältet 😀

Distans: 39 km
Lunch: Pastapåse och knäckebröd
Middag: Realpåsar i tältet 🙂
Väder: halvklart under dagen, duggregn på kvällen, lite vind

föregående dag Lovund | Allmänt om Helgelandskusten |- nästa dag Hjærtøy

Lämna ett svar