Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

The Lofoten Islands – a sea kayak guide to the Magical isles

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

The Lofoten Islands - a sea kayak guide to the magical isles
The Lofoten Islands – a sea kayak guide to the magical isles

En rejäl guidebok över paddling kring Lofoten. Vintern 2016/2017 kom boken om paddling på Lofoten ut. Den är författad av Jann Engstad som bor och verkar på Lofoten sen många år, medförfattare är Olly Sanders från Wales som hängt på och kring Lofoten ett flertal gånger.

Boken är som titeln antyder en guide till paddling på och kring Lofoten. Ett femtiotal turer beskrivs, allt från korta(re) dagsturer till flerdagars övernattningsturer. Blandade turer i skyddade vatten till utsidan av öarna där det är både med exponerat och mer tidvatten.

En mycket inspirerande bok som ger klart mer paddelsug. Vi har inte paddlat efter några av turens beskrivningar så kan inte säga om de stämmer men det verkar verkligen så 🙂 Alla turer är väl beskrivna med start, stopp, lämpliga landstigningsplatser/lägerplatser, saker att tänka på osv. Texterna är på engelska och varvas med finfina bilder både med och utan snö 🙂  Bra kartutsnitt och koordinater så man bör hitta utan problem. Med cirka 300 sidor är det en rejäl inspirationskälla!

Ska man säga något negativt så är det att i princip alla texter ligger på färgade bakgrunder vilket gör det lite mindre lättläst och att bilderna inte sticker ut lika mycket som om de legat på vit bakgrund. Tycker jag alltså. Och så att boken ger ett sånt sug efter att åka till norge och paddla igen.

Jann Engstad driver Lofoten Aktiv där boken kan beställas http://www.lofoten-aktiv.no

Sök efter The Lofoten Islands hos Amazon

Lämna ett svar