Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Skim Dex med stor sittbrunn. Skim Dex kan nu fås med stor sittbrunn för den som hellre vill ha det. Storleken och formen på sittbrunnsöppningen är samma som på Skim Distance, men vingarna något förändrade för att passa mindre paddlare. Smidigt för de som vill slippa åla sig ner i kajaken!

Japanska WaterField Kayaks som är mest kända för grönlandskajaken Qaanaaq tillverkar även massa andra kajakmodeller. Några som vi kommer kunna se hos Orust Kajak i år heter Spartan Mermaid och Spartan Prince och det är kajaker med lite mindre volym för att passa lite mindre paddlare. Lysande! Hoppas kajakerna är trevliga i övrigt oxå. Lite längre fram i vår ska de finnas för testpaddling på Orust.

Waterfield kommer även med en ny surfkajak Apollo 7 EU som är lite större än deras Apollo 7. Lite större för att passa europeer och inte bara japaner.

Qaanaaqen kommer i år med helt nedsänkta Becksonluckor, vilket kommer göra en snygg kajak ännu snyggare och ge de ännu mer slimmade linjer. Koolt! Man kanske ska ha en svart sån igen…

Micro-kajaker! Björn Thomasson som bland annat designar/konstruerar kajaker för strip-självbyggare, funderar på mindre kajaker för barn.

Tre modeller är aktuella till att börja med; Kavat Micro, Isfjord Micro och Kavat Mini. Kul! Speciellt Isfjord Micro tror jag kommer se skitfräck ut! Men hur går det förresten med räjsern Björn?

Småpaddlare; Kajaktiv har plockat ihop ett sortiment så att även barn och lite mindre personer ska kunna hitta bra utrustning.

Hiko Slim Glove är ett par nya handskar, som om inte annat, i alla fall ser rätt roliga ut!

Riot har en ny paddelflottör med en ny typ av ventil där man skall slippa krångla med att öppna/stänga.

Kajaktiv har även en del multisportkajaker/ bråttompaddlarkajaker från Nya zeeländska Ruahine kayaks.

Nu pågår mässan Allt för sjön för fullt i stockeboda, verkar finnas lite kajakpryttlar där. En liten kort rapport finns i denna bloggen. Lendals självlysande paddlar är ju lite roliga i alla fall, en självlysande orange fyrdelad paddel skulle jag kunna tänka mig som reserv.

Nästa helg (fre-sön) är det dags för Vildmarksmässan i Stockholm. Det verkar bli en del paddelrelaterat. Jag kommer vara där, ska dock jobba i monter (tidningen FOTO), men hoppas kunna kuta runt en liten sväng i alla fall. NIL, Kanotförbundet, Paddling, GetOut, Kajaktiv, Latexinuiterna m.fl väntas vara där vad jag kan se.

Fjäderlätt – en webbplats för friare friluftsliv har premiär på Vildmarksmässan. Fjäderlätt är ett samarbete mellan Martin Nordesjö – Fria aktiviteter och Jörgen Johansson – Ultralättvandrarsida. I första hand vänder sig nog sajten till vandrare, men lättviktstankarna fungerar även på allt annat friluftsliv. Jörgen har även skrivit en bok som heter Vandra Fjäderlätt som ska premiärvisas på vildmarksmässan.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

2 svar på ”Lite nytt mars 2007”

 1. Hej Erik!

  Jag skall just titta på This is the Sea 3.

  Jag är lite förbryllad över att jag inte redan, på din hemsida, kan läsa om den är ”aaas-kool” eller bara ”gör-sketa-bra”.

  Du håller väl inte på att tappa stinget?

 2. Hej Göran!

  Kanske slarvigt, men jag ville ge dig chansen till en egen uppfattning 😉

  Den hamnar nog nånstans mellan ultramegakool och görsketabra! Klart sevärd med andra ord.

  Må så gott och håll paddeln blöt.

  erik

Kommentarer är stängda.