Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Det verkar hända lite i kajakbranschen trots att det är (eller borde vara) vinter.

Point65 har lite nya modeller på gång; bland annat Fasthing 470, en stabil motionskajak som är 470cm lång, 60 cm bred och enligt uppgifter på hemsidan har den
”samma fartupplevelse som en tävlingskajak”. 😀

Som jag skrev härom dan så lär vi få se ett nytt kajakmärke inom kort; In-Uit från Wales. Escape Kajakcenter i göteborg kommer att sälja det nya märket.

VKV – Vituddens Kanotvarv har återupptagit produktionen av Kåre. VKV kommer även börja sälja kinesiska lågpriskajaker SeaBird; i egna färger och med vissa egna lösninger. SeaBird har sålt i norge ett tag på www.kajakk.net. VKV kommer även med en ny vingpaddel som är mindre än den gamla (en sån kanske man ska ha istället för Epic? eller vad säger ni?). En ny plattpaddel är också nytt liksom att Anita går att få i jubileumsutförande.

Nomado i Norrköping har plockat hem några Epic Surfskis, de ser ju smala och läskiga ut 😉 Fast samtidigt ganska kooola.

Kokatat kommer bland annat med en flytväst som ser rätt liten och smidig ut; Ronin. Kokatat plockas in till sverige av Orust Kajak.

Är det förresten nån som testat Kokatats Trops-material som finns i både dräkter och jackor? Kanske en sommardräkt i Tropos är modellen när man inte vill bli blöt?

Kommer det nåt annat nytt och kul?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

5 svar på ”Lite nytt februari 2007”

 1. Får man ljuga för konsumenter som Point gör? De trampar då och då över gränsen för vad som är sanning. De känns mindre seriösa än Hobbex.

 2. ”Samma fartupplevelse som en tävlingskajak” menar du..?? Det ska nog till en rätt kraftig nedförsbacke för att komma upp i de farterna..
  Känns väl lite korkat att gå ut med den marknadsföringen som dom gör – dom har ju ändå en del rätt ok grejer och på det sättet devalverar man ju bara varumärket.
  / Ulf

 3. Jag sänker inte modellen. Den har säkert sin marknad, men fortfarande finns både motions och långfärdskajaker som ger bättre fart, har bättre roder, är lika lätta att bära, lika stadiga.
  Kan bara nämna VKV Anita och Kåre, Gillöga och Coastline.

  Styrsystem av tävlingstyp? Samma fartupplevelse som en tävlingskajak?
  Varför måste en 470×60 cm kanot vara vridstyv? Bara måtten borde göra den vridstyv.

  Marknadsföringen känns verkligen vilseledande.

 4. Ja, det är definitivt lite märklig marknadsföring. Och man kan undra varför? Det kan ju ändå inte vara så himla värst många som är ute efter en motionskajak som sväljer betet?

 5. Köpte en Kokatat Tropos Meridian torrdräkt i USA förra veckan, har inte provat den i sjön ännu men inomhus paddlandes mentalt känns den helt ok.

  Får återkomma med en recension längre fram, behöver komplettera med mukluks och vantar först.
  //Magnus

Kommentarer är stängda.