Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Listerby 18-20 april 2008

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Det är ju så himla skönt att komma ut. Men vi var inte så pigga när vi körde mot Listerby i fredags kväll och Pia hade funderat på hur hon skulle få mig att inte sticka redan i fredags. Nio plusgrader hemma kändes skönt, fast det sjönk snabbt när vi närmade oss blekinge och klockan närmade sig tio… Vi slängde ut ett mail på kajaktur tidigare i veckan, men det möttes mest av dåliga undanflykter 😉 fast Christian verkade sugen.

Kajakpackning, Kuggeboda.

Väl framme vid Kuggeboda visade termometern på en plusgrad, inte riktigt sommarkvalmigt 😉 Men helt platt vatten och fullmåne gjorde det lätt att lasta kajakerna och paddla ut mot Ljungskär. En kort paddling men väldigt fint i månskenet. Blev inte mycket till kvällsaktivitet; en whisky, tandborstning och sen ner i säckarna.

viol.jpg

Fint på Ljungskär

Vaknade till en kanonfin morgon, låg länge, sen frukost i värmande sol. Vi skippade promenaden runt ön eftersom det verkade vara alltför mycket häckande gäss. Christian hade kört tidigt från hbg och kom ut strax efter frukost och det blev fika innan vi drog oss vidare, tog oss söder om Hasslö med fika i lä på Yxnaholmen efter att ha undersökt bodarna och fundamentet på Hasslös sydvästspets. Vidare öster om Hasslö, under Hasslöbron (lilla öppningen) och sen söder om Arpö och bort mot Slädö.

hus.jpg

Jag på väg mot det smala sundet vid V. Hästholmen.

Smalt sund, kanoner på ena sidan!

Vid Slädö fanns Björn S på plats som hade lovat att hälsa på en sväng. Blev en kort fika för hans del innan han drog vidare, men då hade han lämnat en kass med ved och pilsner!! Sånt ger mååånga pluspoäng 😀

Björn på väg hemåt

Det var varmt och gött och det blev en fin em/kväll. Ett tag höll vi på att bli invaderade av ett gäng på tolv kajakister som var på väg mot oss, men de vände när de såg att vi ockuperat platsen. På andra sidan våran udde höll det till några lokala fiskarungdomar som högg ved mest hela kvällen och morgonen (och lämnade platsen i rätt trist skick kan väl tilläggas).

Eld och måne

Vi fick till en fin mysig brasa och mådde gott. Somnade sött. Vaknade till ännu en kanonmorgon, dock något kallare med frost på det mesta. Men det blev snabbt varmt när solen dök upp.

vitsippor.jpg

gult.jpg

Tältplats med vy

Långfrukost på en klippa, sen promenad runt ön, massor av vitsippor och svalört. Sen iväg, runt Vagnö, Helgeö och sen mot Eneholmen för låååång lunch i lä, supervarmt och gött. Sen raka (korta) spåret in till Kuggeboda.

Långfika på Eneholmen

Ja, det blev ju en kanonhelg! Och vilken tur att vi kom ut redan i fredags, dels supergött med månskenspaddlingen och sen är det verkligen skönt att vakna ute och veta att man ska lägga sig i samma miljö på kvällen.

Inte så långt paddlat, till viss del beroende på att jag har ont i en axel/sida och det har suttit i ett tag. Var helt övertygad om att det berodde på för lite paddling, men det kan vara nåt annat. Får hoppas på en lösning innan sommaren… Go runda i Listerby skärgård.

Jag paddlade vår Skim Dex – har inte paddlat den så mycket, men jag trivs bra i/med den. Lite pyssligt att komma i den eftersom jag är ovan vid liten sittbrunnsöppning. Jag sitter inte lika bra som i Clapotisen. Men Dexen är en kajak som inbjuder till skoj och lekfull paddling tycker jag.

Onödigt närgången fågelunge

0 svar på ”Listerby 18-20 april 2008”

  1. Verkar ju toppenskönt i Blekinge! Själv vistades jag i sju timmar på Eskilsholmen, total paddlingstid under halvtimmen. 🙂 Nytt personbästa i den kvoten gällande dagsutflykter…

    Ny jacka ser jag. Andra kvaliteter än färgen? 😉 (Vad tusan är det får nått!?!)

    Svara
  2. Ser ut som ni haft en angenäm tur. Själv fick jag slita ont runt Hallands Väderö i kvalmigt och lugnt väder.
    Vet någon om det är tillåtet att tälta där ute?

    Svara

Lämna ett svar