Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Latitude 55° – stöttålig friluftswhisky

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Latitude 55°

Alkohol och paddling hör kanske inte ihop, men visst går det att kombinera.

Latitude 55° är i alla fall en whisky som säljs på PET-flaska! Lysande att ta med ut, lätt som tusan och inte så känslig. Den kom ut på systemet i höstas.

Så här står det i pressreleasen:

The Latitude 55° är en helt unik nyhet på den svenska marknaden. För första gången erbjuds en högkvalitativ, skotsk blended whisky i miljövänlig PET-flaska. Mannen bakom whiskyn är Master Blender Folke Andersson, känd för att i årtionden ha blandat Grönstedt\’s konjak. Denna gång har han komponerat en välbalanserad whisky med lätt rökighet och elegant avslutning tack vare lagring på sherryfat.

När jag druckit den har den haft smakförnimmelser i form av slät klipphäll, horisontvy, trevlig sällskap ett par stänk av saltvatten och ibland ett och annat tallbarrsinslag.

Andra om Latitude 55°:

Livets Goda

Alingsås Whiskyklubb

Bibendum pressrelease

Finns som både 350 och 700 ml på systembolaget.

Slöar på en Valöklippa med Latitude 55°
Slöar på en Valöklippa med Latitude 55°

3 svar på ”Latitude 55° – stöttålig friluftswhisky”

  1. Äntligen! Äntligen har någon tänkt alhohol i plastflaska. Var och letade whisky på systemet häromdagen och önskade mig just plastflaska. Borde kunna bli en storsäljare på Lysekils systembolag 😉 Ska sända ditt tips vidare dit!

    Svara
  2. Jag brukar ta en valfri tom PET-flaska, tex små flaskor man förra året sålde som 12-pack must. De var på 25 cl och passar lysande att fylla med Caol Ila eller liknande goding.

    Svara

Lämna ett svar