Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lasagne med keso och spenat

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

4-6 port
225°c på ugnen

Ingredienser

• 1 gul lök
• 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
• 2 vitlöksklyftor
• olja
• 1 msk chilipulver
• 600 g fryst tinad bladspenat
• lasagneplattor
• 500 g keso
• 2 dl riven ost

Skala och hacka lök och vitlöksklyftor. Fräs löken i oljan tills den blivit mjuk.
Häll på de krossade tomater och låt koka 4-5 minuter. Smörj undertiden ugnsformen, med olja eller smör. Lägg i spenaten och koka ytterligare 2-3 minuter.
Krydda med salt, svartpeppar och chilipulver. Krydda ordentligt.
Ta kastrullen från värmen och rör ner keson.
Lägg först ett tunt lager sås i botten, täck med lasagneplattorna och ett nytt lager sås. Fortsätt tills grytan är tom och det översta lagret ska vara sås. Toppa med den lagrade rivna osten. In i ugnen i ca 30 min. En grönsallad är gott till.

Vansinnigt gott och skönt att slippa ostsåsen som med vanlig lasagne. Ganska få ingredienser gör det dessutom hyfsat billigt. En verklig höjdare! 😀

från: Buffé

Lämna ett svar