Köp friluftsprylarna hos Amazon


Första potatisbladen på väg upp
Första potatisbladen på väg upp

Maten är nog för de flesta en ganska stor utgiftspost. Och just maten är också en av de få saker som vi verkligen behöver. De flesta andra utgifter är mer vill ha.

Vi är på inget sätt extrema när det gäller maten men har nog ändå börjat tänka mer på vad mat och dryck egentligen kostar de senaste åren.
Det är lätt att bara plocka på sig i affären och man måste ju unna sig lite extra 😉 Tar man även med alkoholhaltiga drycker under matkontot är det ännu lättare att det sticker iväg, man “måste” ju ha ett par flaskor gott vin till helgen och visst kan man unna sig en flaska bubbel när det är lill-lördag och en flaska finwhiskey eller finrom till lördagskvällen 🙂
Som sagt i inga problem att göra av med pengar!

Men genom att fundera på vad man verkligen vill och om det verkligen är värt att jobba 1-5 extra dagar i månaden eller veckan för att dricka lite finwhiskey och äta en rejäl köttbit varje dag kanske man tänker om.

Det kan det klart vara värt, för en del, men säkert inte för alla. För egen del har vi dragit ner en del på mat och dryck senaste åren, delvis för att vi börjat äta mer vegetariskt men även dragit ner en del på dryck-kontot. Vi odlar lite också men det får nog mer som hobbyutgift än så länge.

Samtidigt känns det viktigt att äta gott och rimligt nyttigt, men det behöver verkligen inte kosta skjortan för den skull.

För många är såklart kostsam mat nån form av statusmarkör och det får de såklart hålla på med 🙂

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera