Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Extrabatteri Ladda iPhone på en kobbe

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

iPhone, Solio, GumPro och lite sladdar för att ladda även från två-hål-i-väggen
iPhone, Solio, GumPro och lite sladdar för att ladda även från två-hål-i-väggen

iPhone och andra smarta telefoner är ju lite småroliga och aningen beroendeframkallande. Som ni kanske förstått så har vi fastnat i iPhone-träsket, jag sen 2,5 år och Pia sen 1,5. Nu väntar vi på en ny version, men så länge är vi nöjda med de vi har och använder dem ganska flitigt. Vi ringer inte särskilt mycket, men de används för surfing och annat pyssel. Fast mest väntar vi ju på en Netbook, iTablet eller iSlate såklart, men vi får väl hålla oss ett par veckor där…

Som säkert några fler har märkt drar de en del ström… Använder man dem enbart för att ringa och skicka ett och annat sms som med en gammeldags telefon räcker såklart batteriet flera hundra timmar. Men varför använda moderna saker på gammalt sätt?

Man drar lätt ut batteriet rätt snabbt, och normalt sitter man ju i soffan eller på ett kontor och då är det oftast rätt nära till eluttagen.

Ibland lyckas vi ju dock ta oss loss från soffan och hamnar på nån kobbe eller annat läskigt ställe där det är snålt med ström och eftersom man är lite nyfiken vill man ju ibland kolla av Readern, Facebook, blogga lite ibland, maila några bilder (helst till kompisar som sitter på kontoret), slänga ut ett par bilder på Flickr, chatta lite och kanske skicka nåt sms/mms så tar batteriet slut rätt så snabbt. Det enklaste, billigaste alternativet är att låta bli eller att paddla, vandra, skida mot bebyggda trakter där det finns eluttag. Fast det är inte alltid ett skojigt alternativ.

Vi har provat lite varianter av laddare där man petar i vanliga laddbara eller alkaliska batterier, men inte hittat nåt som funkat vidare bra några längre stunder.

Just Mobile Gum Pro - externt batteri med usb-koppling
Just Mobile Gum Pro – externt batteri med usb-koppling

Men sen drygt ett år har vi använt ett externt batteri från JustMobile som heter GumPro, det är på 4400 mAh vilket de själva uppger ska räcka att ladda fullt 3 gånger ungefär och det verkar stämma hyfsat även om vi inte testat och mätt så himla noga. Batteriet har hängt med rätt många turer och fungerat till belåtenhet.

Solio Classic, laddbart batteri och solladdare
Solio Classic, laddbart batteri och solladdare

I somras köpte vi ett externt batteri till, denna gången ett Solio Classic som förutom att vara ett laddbart batteri även har utfällbara solceller. Använde den på vår Norgetur i somras och tyckte den fungerade bra den med, men solcellerna kräver rejält med sol, hyfsad rätt vinkel mot solen och rätt lång tid. Det inbyggda batteriet i Solio Classic är på 1650 mAh. Medföljer en rad med adaptrar för att ladda både det ena och det andra.

Båda ovan rekommenderas klart. GumPro är väl egentligen mest prisvärd och passar klart bäst för kortare turer. Men ska man vara ute mer än ett par dagar och/eller är en flitig iphoneanvändare kan Solio vara modellen som kan laddas efterhand.

Nu är det nog snart läge för ett externt batteri till datorn med, så kanske det kan bli lite härarbete några dagar här och där. Ett som verkar vettigt är HyperMac vilket i största modellen (222WH och drygt 2 kilo) ska kunna ge drygt 20 extratimmar till min två och ett halvt år gamla dator eller drygt 30 extratimmar till en modernare 13 tums bärbar… Eller så kan man ladda iPhonen en sådär 52 gånger!

Iphonebutiken har stort utbud av extrabaterrier.

Kika på batterier hos Amazon

hypermac externt batteri bärbar mac

6 svar på ”Extrabatteri Ladda iPhone på en kobbe”

 1. Kjell&co har en USB laddare som laddas med 4 stycken AA vilket ger 4×2700 mAh.
  Nämnd laddare har inte någon nivåindikator.

  Svara
 2. Kan ju vara idé att prova den med. Hade varit trevligt att hitta nån med AA som är lite rejäl och håller lite längre, de vi provat hittills har varit plastiga och glappiga.

  Svara
 3. Kör själv med en Hymini, vilket ger lite trevliga alternativ; vind när det blåser, sol när det.. ehh… solar, och en vev för nödfall. Funkar bra.

  Svara

Lämna ett svar