Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vi tyckte att vi behövde en större kompost för löv, trädgårdavfall och sånt. Tidigare har vi bara lagt det direkt i landen eller i högar här och där. Det har fungerat bra men om vi nu vill skapa lite mer jord för framtida planteringar kan det vara smidigt att ha lite av det lite mer samlat också.

Fick tag på några rejäla ekstolpar som fick agera hörnstolpar, åtta stycken på en meter längs vardera ungefär. Stolparna strök jag med Roslagsmahogny. Sen skruvade jag bara på lite skalkbrädor, ytved, kan visst även kallas balkar, alltså sådant som blir över när man sågar brädor av stockar. Inte vi som har såg men Pias far trixar lite med sågandet. Lagom tätt mellan brädorna.

Mittfacket är lätt att ta bort frontbrädorna på för tömning. Det ska bli likadant på de andra två facken också men hade inte fler lagom lister/läkt hemma och var inte shoppingsugen 🙂

Blev alltså tre fack på ungefär en kubikmeter vardera och sidan om blev det ett extrafack av pallkragar. har fyllt allt med löv/hummus som jag plockat på tomten och hos grannen. Lär sjunka ihop ordentligt.

Kul att göra egen jord!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera