Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kokbok för friluftskockar

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Har precis läst igenom denna kokbok från pärm till pärm! Det är nog första gången jag läser en kokbok på det viset 😉

Det är en ganska liten och behändig bok, recepten är enkla och korta, och mellan de olika avdelningarna är det några korta intervjuer med utefolk. Dessutom är det småtips längst ner på sidan på i princip varje uppslag. Mycket att läsa alltså. Mycket bilder som täcker hela sidor, både med recepten och miljöer.

kokbok för friluftskockar
kokbok för friluftskockar

Recepten är uppdelade för vandraren, paddlaren och vintermat, med utgångspunkt i att vandraren vill bära så lite som möjligt, och att man i kajak kan ha med sig mer kylvaror och lite tyngre grejor som konserver o dyl.
Jag gillar verkligen boken! Kommer definitivt att nyttja en hel del av tipsen. Det är inte några recept som sticker ut så mycket, varken komplicerade eller med hög imponeringsfaktor ;-), men det är en sån här bok som jag skulle ha skrivit om jag gjort nån.

Utmärkande för boken är att man ger tips på de enklare sätten att laga mat, alla har kanske inte ork eller lust att jobba med maten i timmar innan man kan äta. Ibland är det kul, men har man tex paddlat hela dan vill man bara ha nåt enkelt, snabbt och gärna även gott, i magen.

Det används en del tubost i matlagningen, tex ädelost på tub, tryckt rätt ner i den nykokta pastan med lite annat gott i. Tubostar är perfekt paketerade och de finns ju i allehanda smaker! Eller varma koppen med couscous och extra kryddor. Suverän lunch, när man inte har ork att laga nåt mer avancerat. Självklart finns det även recept som kräver mer av dig än det jag precis har nämnt, t.ex. Tiramisu för fjällvandraren! Så shoppa boken, den är både läs- och prisvärd.

Sök på Amazon

Författare: Fredrik Hjelmstedt & Jonas Sundvall
Förlag: Calazo Förlag
Bandtyp: Häftad, Språk: Svenska
Utgiven: 200708, Antal sidor: 320
Vikt i gram: 500
ISBN13: 9789197641746

Sök efter Kokbok för Friluftskockar hos Bokbörsen

5 svar på ”Kokbok för friluftskockar”

 1. Hej
  Jag väntar på att skumgodisakademin skall släppa deras första bok. En bok som bör vara full med tips och recept på hur dessa tomtar och bananer kan förädlas på bästa sätt 😉
  / Björn S

  Svara
 2. Det ryktas att det finns ett tänk kring metafysikt ramverk, ett inriktningskontrakt så att säga. Man skall dock inte tro på rykten.

  Och om man nu skall det så krävs det nog mer regn, motvind och frustrerande gymtimmar för någon tumme här och där skall orka loss.

  Men vad vet, jag tummar finns ju överallt. Så vi håller dem!
  -p-

  Svara

Lämna ett svar