Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kokatat

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Kokatat torrdräkt hänger på tork i skärgården

Kokatat är en av världens mest kända tillverkare av paddelkläder och flytvästar. Deras torrdräkter används av fler och fler paddlare inom de flesta paddelområden. Företaget startades 1971 av Steve O’Meara som ville ha bra paddelkläder när han och hans kompisar gav sig ut för att paddla i norra kalifornien. Kokatat betyder ”in to the water” på indianska.

Kokatat gör bara paddelkläder och paddeltillbehör och det är de mycket duktiga på.

Mest använda är de nog inom havspaddling och forspaddling men de används flitigt även inom surfpaddling och buspaddling.

Kokatats torrdräkter kännetecknas av att de (flesta) är gjorda i Gore-Tex vilket släpper ut fukt bra. Ibland säger man att materialet andas men det är ju knappast några tyger som andas, andas gör bara levande ting…

Torrdräkterna är välsydda och sitter bra, inte pösiga som vissa andra dräkter.

I skandinavien är det Kajakkæden som är distributör till övriga återförsäljare. Tidigare var det Kajaktiv och innan dess Orust Kajak. Orust Kajak var det som började med Kokatat i sverige i början på 2000-talet. Kokatats produkter finns hos välsorterade återförsäljare.

Kokatat är ett premiummärke som de flesta vill ha. Lite som t.ex. Apple. Alla vill ha produkterna men en del tycker inte det är värt slantarna.

För egen del har vi använt produkter från Kokatat sedan 2004, torrdräkter, jackor, paddelbyxor och flytvästar i första hand men även bogsersystem, underställ med mera. Vi har haft flertalet torrdräkter och flytvästar från Kokatat. De vi använt mest är torrdräkterna Kokatat Expedition Dry Suit samt deras tunnare paddeldräkt, Paddling Jacket, Bib Pants är en favoritbyxa samt flytvästarna.

Mer om Kokatat på www.kokatat.com

Lämna ett svar