Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kokatat Lightweight – Tunnare paddeldräkter

Kokatat Lightweight Paddling suit på utflykt till Hallands väderö
Kokatat Lightweight Paddling suit på utflykt till Hallands väderö

När vi uppdaterade våra vanliga torrdräkter i somras passade vi på att skaffa varsin tunnare och lättare dräkt också.

Kokatat Lightweight Paddling Suit heter de och är i gore-tex. Modellen har hela sockar, vilket vi ju gillar sen tidigare modeller. Latexmuddar i handlederna med neoprenskydd över. Enklare dragkedjor jämfört med de tyngre modellerna, här är det plastdragkedjor från Tzip både i den stora långa kedjan och på fram/bakluckan. I halsen är det ingen latexmudd utan en tyg/neoprenvariant som kan dras åt med dragsko.

Vi har inte använt dräkterna så mycket, kanske 20-25 dagar hittills, några dagsturer och ett par övernattningsturer i blandade väder. Allt från lätt varmt sommarregn, via snöblandad regn och nollgradigt ner till klara dagar med tio minusgrader. Vi tycker de känns riktigt bra och tror de kan bli favoriter framöver. Det är skönt med en smidigare dräkt och kanske framförallt med möjligheten att släppa ut lite fukt och luft i halsen, ju högre upp man kan släppa ut desto bättre effekt borde det vara.

Plastdragkedjorna är rätt mycket smidigare än de rejäla i metall som Kokatat normalt använder. De i plast verkar hålla tätt bra. Tycker dock att de har en betydligt större tendens att käka underställ… men det är egentligen inte så konstigt då de ligger mycket plattare mot dräkt och det under. Kanske har de också lite lättare för att kärva också.

Kokatat kallar inte dessa dräkter för torrdräkter utan paddeldräkter, tror det är för att det inte är latex och heltätt i halsen. Vi har bara badat kort med våra och det funkar de bra till, men det är kanske inte såna här som är lämpligast om man ska bada mer än paddla. Som turdräkter tror jag denna typen av dräkter kan bli mycket populära.

Kokatat hos Prisjakt

www.kokatat.com

 

Kokatat Goretex Lightweight Paddling Suit
Kokatat Goretex Lightweight Paddling Suit

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

4 svar på ”Kokatat Lightweight – Tunnare paddeldräkter”

  1. Jag kollade på strl-arna och det verkade finnas väldigt goda möjligheter till rövrymlighet. Det är kanske en sådan där jag ska ha? Pia har M va?

    Svara

Kommentera