Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kokatat Bib Pants

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Sensommaren 2013 blev jag sugen på att skaffa ett par rejäla paddelbyxor. Inte för att jag inte trivdes i torrdräkt men hade fått för mig att byxor gav större möjlighet till variation.

Det är smidigt med långa byxor med hela strumpor i Gore-tex. Hängslebyxor kan ibland kännas klumpigt men ofta är de väldigt praktiska. En stor fördel jämfört med torrdräkt är att det är mycket lättare att ventilera sig. Långa hängslebyxor med hela sockar är ungefär som en halv torrdräkt!

Bort med dubbelmidjan
Efter att ha använt byxorna ett år klippte jag bort dubbelmidjan. Tyckte den satt onödigt tajt och desto fler lager tyg desto sämre släpp-ut-fukt-egenskaper. Efter det blev de braiga byxorna ännu bättre. Bekvämare och bättre ventilation både vid paddling men framförallt på land. Lite sämre täthet i midjan men kör man tajt neoprenkapell håller det tätt ändå och har man lite luftigare kapell blir det perfekt för turpaddling och utflyktspaddling.

Är inte låga byxor lika bra?
Jag tycker inte det. Det fina med höga hängslebyxor med hela fötter är att de verkligen håller tätt nertill, är lätta att ta av/på jämfört med byxor med muddar vid anklarna. Dessutom kommer det nästan alltid in lite vatten mellan jacka & byxor om man har byxor som inte går upp en bit. Jag har vanliga paddelbyxor också men Bib Pants är, i min värld, just nu, många strån vassare.

Sen jag skaffade byxorna har jag använt mina torrdräkter betydligt mindre, nästan pinsamt lite tillochmed 😉 Ska man kajakklättra, klädsimma, rolla och sånt är en hel torrdräkt med täta muddar oftast att föredra men för den vanliga paddlingen som de flesta ägnar 99% av paddeltiden till är nog bib pants eller liknande klart att föredra. för många

Jag har mest använt paddelbyxorna tillsammans med min Kokatat Paddling Jacket och min TecTour Anorak. Även en del paddling i byxor och endast tröja (T-shirt / långärmat) om det är varmare och man ändå vill vara torr nertill och kunna gå i vattnet.

Låter man dubbelmidjan vara kvar och använder byxorna tillsammans med t.ex. TecTour anorak som har nederdel för att passa ihop med byxorna går det att få helt tätt i midjan.

Mer paddelbyxor åt paddlarna! 😉

Mer om Kokatat

Kokatat Bib Pants - hängslebyxor i goretex med hela sockar. Grymt goa kajakbyxor
Kokatat Bib Pants – hängslebyxor i goretex med hela sockar. Grymt goa kajakbyxor

Lämna ett svar