Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Knäckebröd – fröknäcke

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Supergott fröknäcke som äts som det är eller med nåt gott pålägg. Enkelt och snabbt att göra.

1 plåt

  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,75 dl solrosfrön
  • 0,25 dl pumpafrön
  • 0,5 dl olivolja
  • 2,5 dl kokande vatten
  • lite flingsalt

Sätt ugnen på 150 grader
Blanda de torra ingredienserna
Häll på det kokande vattnet och olivoljan
Bred ut på ett bakplåtspapper, degen täcker hela
Grädda i 60 min eller tills de fått lite färg.

Tips: Lägg ett bakplåtspapper över degen och tryck ut. Blir enklare att få en jämn tjocklek på knäckebröden. Skär gärna rutor innan gräddningen, som du lätt bryter loss efteråt 🙂

Lämna ett svar