Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Klubbträff i Blekinge

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

18-20 Juli, Klubbträff i Blekinge. Dags för Helsingborgkanotisternas klubbträff. Träffen gick av stapeln i Blekinge skärgård fredag till söndag.
Jag och Pia körde till Blekinge redan på torsdag morgon, vädret var varmt och knappt nån vind. Vi startade i Nytäppet och hade en fin dag i skärgården innan vi landade på Ö Bokö för läger.

På fredagen paddlade vi varsin liten runda innan Magnus & Sanne kom farande från Helsingborg. Efter lunch tog vi en tur runt Tärnö med massa snirklande och gelcoatskrapande mot/mellan stenarna. Framåt kvällningen dök Kristina & Svante upp och lite senare Lars-Åke, Ingrid, Anders och Lars B och middagsbestyren tog vid. Mårten & Linda från Kristianstad kom oxå ut en sväng.

På lördagens förmiddag delade vi upp oss i två grupper; 1 stack iväg lite tidigare och paddlade mot Tjärö, vi andra paddlade iväg lite senare in mot Nytäppet där Bengt Jubin från Stockholm/Kristianstad anslöt. Därifrån paddlade vi oxå mot Tjärö. Vi lunchade i den stora viken på västra sidan efter att ha kört lite rollövningar. Några passade på att köpa glass på Tjärö medan vi andra lyckades hålla oss.
Efter lunchen körde vi två grupper igen; en paddlade åter mot Ö Bokö medan vi andra först tog ett varv runt Tjärö. Väl tillbaka vid Ö Bokö blev det roll och räddningsövningar igen…

Efter ett tag kom Kenneth och Kerstin från Karlshamn ut och med sig hade de Peter från Lund och lite senare kom även Leif från Helsingborg, så vi blev ett stort gäng till middagen!

Maten gick, som vanligt, inte av för hackor utan det tillagades både den ena och andra delikatessen på alla möjliga olika vis. Vi satt ganska länge och tjatade på klipporna och intog diverse ädla drycker innan vi kom i säng. Kenneth & Peter var sugna på soluppgångspaddling så jag ställde klockan på 4!
Det var lite segt att komma ur sovsäcken på morgonen, men klockan 04.25 satt vi i kajakerna och paddlade ut mot Bockö, och strax öster om Bockö såg vi solen komma upp över fastlandet, Vi paddlade ut och tog en fika på Haröskärv innan vi paddlade tillbaka igen. En fin morgontur i underbart ljus.

Väl tillbaka tyckte jag inte det var lönt att krypa ned i sovsäcken igen utan tog ett dopp och en kopp kaffe, efterhand började folk vakna till liv och framåt 08.30 var nog de flesta uppe!

Några stannade kvar vid BaseCamp för att slappa, rolla, bada i värmen medan vi andra tog en sväng runt Tärnö. Tillbaka till Ö Bokö för lunch innan vi gav oss in mot fastlandet igen. Innan jag & Pia körde hemåt passade vi på att besöka Kajaksyd; en nyöppnad kajakuthyrning/försäljning i Nytäppet.
En trevlig tur med otroligt bra väder!

Lämna ett svar