Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

20140622-145832-53912172.jpg

Mycket kan man kalla oss, men inte klättrare. Inte på långa vägar… Möjligtvis klättrat upp på kajakerna men det är nog det högsta vi klättrat, och kanske upp på nån klippa strax ovanför vattenytan 😉
Kullaberg däremot, gillar vi massor. Att paddla runt, vandra över, bada vid och vi har såklart sett massvis av klättrare hängandes på klipporna. Att det är ett eldorado för de som gillar att klänga på alla håll och kanter har man förstått, då de finns där hela året runt.

Men att det finns så många leder hade jag ingen aning om. De är snyggt utritade i boken på bilderna av klipporna, graderade och med korta förklaringar. Mer än så tänker jag inte recensera klätterdelen eftersom jag har noll kunskaper.

Själva boken lockar mig dock till att vilja lära mig mer, kanske kan övertala några av klätterkompisarna att visa?

Historia om kullaberg, även själva berget, och folk som har bott där sen tidig mansålder och fram till nu. Historia om och med klätterfolket som hängde där under 70-80-talet och fram till nu. Väldigt kul att läsa!
Dök till och med upp lite kända namn inom paddling och cykling 🙂
Lite kuriosa; verkar vara många leder som är döpta efter gamla filmer, bara det är ju lite kul 😉

Mycket imponerande bok, man kan lätt förstå att det har tagit lång tid att få klart detta praktverk till klätterförare.

Vi shoppade vår hos Mölle Kajak- och Klättercenter när vi passerade i lördags efter goa dopp ute vid Paradishamn. Sök efter Klättring på Kullaberg hos Prisjakt.

20140623-203738-74258685.jpg

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera