Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Klädkammare

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Klädkammare är inte nåt särskilt coolt eller fräckt utrymme men oj vad praktiskt.

I moderna hus och lägenheter verkar förvaring överlag glömmas bort. Detta är mycket märkligt. Man kan såklart förstå att yta är dyrt men alla behöver förvaring. Har man inte inbyggd förvaring får man använda lösa garderober, byråer, kommoder med mera. Även extern förvaring ökar visst väldigt mycket.

Egentligen tror jag alla hade gillat att ha en klädkammre/förråd precis innanför ytterdörren i alla boende. Så praktiskt att kunna hänga in kläder, lasta in toapappersbalar, friluftsprylar, cykelväskor med mera. Visst är det smidigt med förråd, garage och andra separata utrymmen för förvaring men lättåtkomligt inomhus är verkligen en höjdare.

Walk-In-Closet

Senare årtionden har klädkammaren gått från enkel förvaring till ett mer låtsaslyxbetonat mysutrumme. Gärna med massa speglar och fräck belysning. Kanske inte så praktiskt men i alla fall kostsamt.

Vi har en klädkammare på knappt fem kvadratmeter, den rymmer jättemycket. Vi har skapligt med tält, liggunder, kök och andra friluftsprylar. Sen lite verktyg, skidor, pjäxor, skor, kängor med mera. Vi hade nog fått plats med alla våra kläder också men innan vi kom på hur smart det är med klädkammare skaffade vi en stor garderob till sovrummet. Fast den stora garderober kanske får åka ut så småningom.

Lämna ett svar