Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kia Ceed SW – ett drygt år och snart 5000 mil

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Färdiglastad i vintras för en tur nånstans
Färdiglastad i vintras för en tur nånstans

Att köpa kajaktillbehör är ofta rätt kul. Men det mest kostsamma av dem, bilen känns sådär. Snacka om slantar som bara försvinner. Men sen å andra sidan är det rätt skönt att kunna transportera sig enkelt och smidigt.

Vi köpte oss en liten kombi förra året, en Kia Ceed SW. Kombi för att vi ville ha takrelingar, för att enklare kunna fästa takräcke. Det händer ju att man vill ha med kajakerna också.

Det blev en Kia eftersom den kändes vettig, rimliga priser, skapliga garantier, och så snackade verkstadskillarna på Hedin Bil som servat våra Nissanbilar genom åren sig varma för Kia så det verkade lovande.

Efter ett drygt år och på väg mot 5000 mil känns det fortfarande som ett vettigt köp och vi är nöjda med bilen. Visst kunde takrelingarna varit liiite längre och visst kunde det funnits en bra ipod/iphone-integrering (det finns det numera) men annars är det bra. Vi skaffade en diesel eftersom vi kör hyfsad mycket. Förbrukningen ligger på cirka 0,55 vid blandad körning och lite lägre om man kör vettigare, kör man som en tonåring går det rätt lätt att komma upp i 0,7 eller mer om man tycker det är häftigt 😉

Att räkna på vad det kostar att köra och/eller köpa bil är ju aldrig kul men det är lika bra ändå… Ceed har det första året kostat cirka 12 kronor milen i rörliga kostnader (bränsle, skatt, försäkring, däck, service, tvätt, m.m.). Sen ska det ju till en värdeminskning med såklart och säger vi att den bara håller i 30000 mil så är det cirka 6 spänn milen där.

Så 18 spänn milen kanske. Skapligt många slantar, men ändå rätt så rimligt för en ny bil.

Mer om Kia:

Lämna ett svar