Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kayakways – This is the roll till Lysekil

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Rollparet Cheri Perry och Turner Wilson kommer till Lysekil och Nautopp i mitten av augusti och håller kurser. De kallar sig även Kayak Ways och syns mycket i filmen This is The Roll.

Premiär för Kayakways i sverige. Förutom hos Nautopp ser det ut som om de kommer köra kurser i norge också.

Så här skriver Nautopp: För första gången kommer Kayakways som består av Cheri Perry och Turner Wilson till Sverige. De er personerna bakom den populära dvd’n ”This is the roll” och är några av världens mest ansedda rollinstruktörer som reser runt över hela världen för att lära ut den grönlandska traditionella rolltekniken! Oavsett om du är helt nybörjare på att rolla eller du vill ta din roll vidare till nästa nivå kan du gå denna kurs.

Använd grönlandsrollen på platt vatten eller i stökig sjö- du bestämmer!

Deckback roll, reverse swep roll, storm roll, shotgun roll, butterfly roll, balance brace och handroll – det finns en mängd olika traditionellla grönlandsrollar som oftast utövas på platt vatten men det betyder inte att man inte kan använda sig av dessa metoder om man t. ex paddlar i stora vågor, surfar eller rockhoppar. Du kan välja att använda en traditionell Grönlandspaddel eller den paddel du vanligtvis paddlar med och vi lovar att du med ett antal olika rollar i ryggsäcken kommer att känna dig riktigt säker på havet efter kursen oavsett om du håller på med Grönlandsrollar eller använder dem i ”självförsvar” som en del af en dynamisk paddling. Av pedagogiska skäl kommer kursen ske på platt vatten i en vindskyddad vik.

Kurs i 1, 2 eller 3 dagar?

Cheri och Turner kommer att erbjuda sina rollkurser under 3 dagar i Lysekil och du är välkommen att boka så många dagar som du vill. Du kanske vill börja med grunderna första dagen- träna lite själv och sedan gå vidare till nästa steg under sista kursdagen eller så kör du hårt och bokar alla tre dagar.
Kursen har ett max på 8 deltagare sammanlagt på två instruktörer så det blir mycket tid till varje enskild deltagare.
Obs kursen är på engelska!

This is The Roll
This is The Roll

Lämna ett svar