Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kayaking_Aleutians_coverI förra veckan fick vi filmen ”Kayaking the Aleutians” i brevlådan. Det tog några dagar innan vi tog mod till oss att sitta ner och se en film på 2 1/2 tim.
Fast det visade sig att vi läst fel. Själva filmen är på 70 min, sen finns det extra material som fyller ut resten av tiden. 😉

Det var 70 minuter väl värda att sitta i soffan för. Hon är duktig, Justine Curgenven. Både på att paddla och att göra intressanta filmer.
Resan i sig är ju spektakulär, att ta sig längs med de Aleutiska öarna, som sträcker sig från Alaska i USA till Kamtjatka i Ryssland. Med hjälp av kunskap, humor och envishet tar det 101 dagar att paddla 2500km. I ett område där medeltemperatur är  3°C i januari och 11°C i augusti, mycket regn och dimma, tidvatten och kraftiga vindar, jättelånga överfarter blir det en utmaning som heter duga. Naturscenarierna och djurlivet verkar helt fantastiskt. Skulle helt klart kunna tänka mig att paddla där, dock inte med de överfarterna de gjorde.

Paddlingen är en del av Sarah Outens färd runt vårt klot med hjälp av kajak, cykel och roddbåt. Justine har tidigare varit med på en paddeldel i Japan som var med i filmen ThisIsTheSea5.

I sann TITS-anda finns det även lite actionfilmer från Canada och Wales. Vågor, vindar och valar 😀
Kan inte annat än rekommendera även denna dvd!

Finns att köpa från välsorterade kajakbutiker eller direkt från Justine och Cackletv.com

Fler recensioner: ThisIsTheSea, TITS2, TITS3, TITS4, ThisIsCanoeing, ThisIsTheRoll

(null)

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera