Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kartutskrift hos Lantmäteriet

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Användandet av elektroniska kartor och sjökort är väl det som ökar. Samtidigt har nog de flesta med sig en eller flera kartor eller sjökort på papper. Gammaldags papper ger bra översikt och kräver ingen ström för att visa kartan, möjligtvis lite pannlampsström kvälls- eller nattetid 😉

Tidigare har det varit lite krångligt att få ut bra kartor för hemmaprintaren. Lantmäteriet sålde tidigare sina kartor länsvis och det kostade tokigt mycket. Det går förvisso att printa själv från eniro och hitta, google maps, apple maps med flera men svårt att få ihop det bra och få rätt på skalor.

Med Lantmäteriets nya tjänst Kartutskrift blir det lite enklare. Man väljer område och får en pdf på 16 kartsidor i A4-format, skalan är 1:50000. Smidigt! Ännu smidigare hade varit om man kunde välja papperstorlek om man t.ex. har en A3-skrivare eller större. A4 i skala 1:50000 täcker ett ganska litet område även om man är långsampaddlare.

Klart vettigt i alla fall att kartmaterialet görs mer lättillgängligt. Nu hoppas vi på mer sånt och med mer inställningsmöjligheter.

https://www.lantmateriet.se/kartutskrift

Lämna ett svar