Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kanotister kommer utbildas i miljötänk

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Kanotförbundet kommer framöver erbjuda en utbildning med inriktning på miljötänk. Utbildningen är tänkt för ledare inom kanoting. Ledare inom kanotföreningar men även ledare inom övriga friluftslivet.

Låter väl vettigt. Hoppas det kommer nån utbildning med fokus på klimat också.

Pressmeddelande https://www.mynewsdesk.com/se/hogskolan_kristianstad/pressreleases/kanotister-ska-utbildas-i-miljoetaenk-3259266

Forskare har tillsammans med Svenska kanotförbundet tagit fram en utbildning med miljömässig hållbarhet i fokus. Utbildningen sjösattes under en helg i början av maj och kommer så småningom att bli tillgänglig för såväl kanotföreningar som friluftslivet.

Svenska kanotförbundet har länge velat integrera miljötänk i sitt utbildningsutbud, och nu har de till slut fått chansen. Detta med hjälp av tre svenska lärosäten och forsknings- och samverkansprogrammet Mistra Sport & Outdoors. I höstas tog Mistra kontakt med forskaren Daniel Wolf-Watz vid Mittuniversitetet, och därefter har forskarna Thomas Beery från Högskolan Kristianstad, samt Emilia Fägerstam och Jonas Forsmark från Linköpings universitet, anslutit, och nu ett halvår senare finns en kurs att testa i skarpt läge.

– Vi har arbetat med idén om hur friluftsliv ska spela en större roll för ett miljövänligt beteende och såg denna möjlighet att arbeta med Svenska kanotförbundet som en fantastisk möjlighet, säger Thomas Beery, professor i miljödidaktik vid Högskolan Kristianstad.

Lämna ett svar