Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kameror på service….igen… :(

Panasonic Lumix DMC-FT1

Jaha, då var det dags igen. Canon Powershot D10 skickades in för ett par veckor sedan och Panasonicen (FT-1) åker i veckan som kommer. Trist.

Jag skrev om att Panasonicen inte tålde saltvatten i somras, trodde det var det norska saltvattnet i kombination med (för) bra väder som gjorde att den oxiderade sönder. Den var verkligen inte vacker och det såg ut som fukt innanför displayen. Det kom dock en ny utan några konstigheter då. Har även sett på en del utländska forum att fler haft liknande problem.

Den nya har vi dock varit snällare mot, sköljt och badat länge i sötvatten och låtit den torka ordentligt. Dessutom har vi inte varit ute på några saltare turer utan bara i svenska skärgårdsvatten. Men nu börjar den nya FT-1 se trist ut den med och oxiderar runt knappar/reglage på baksidan.

Synd, för jag gillar verkligen den kameran. Riktigt nöjd med kvalitén på bilderna och filmningen är oxå finfin och så är den klart smidig.

Panasonic Lumix DMC-FT1 har börjat oxidera

Canonen började strula lite i vintras och då gissade vi på kylan för den startade snabbt och lätt hemma inne, men bara sporadiskt ute när det var under 10 plus. Den åkte till verkstad, men kom tillbaka utan åtgärd (de testade den väl inomhus i rumstemperatur…). Orkade inte rota i det då, men problemet kvarstod.

När vi skulle till Valö för ett par veckor sen tyckte Pia att displayen på D10:an såg skum ut och det visade sig sen att det var fukt i displayen och även i objektivet så den går inte att använda. Får se vad de säger om den. Annars är den oxå helt okej, jämfört med Panasonic känns den dock snäppet sämre och framförallt är den lite onödigt klumpig för flytvästbruk.

Köpte en Olympus Tough 3000 så länge, så vi inte bli helt påvattnet-bildlösa framöver.

Nåja, inget stora problem, men samtidigt trist när prylarna inte funkar. Är ju toktrist att hålla på att reklamera prylar och skicka hit och dit. Tar ju tid från utetiden!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

7 svar på ”Kameror på service….igen… :(”

 1. Oroväckande, hade tänkt att köpa en FT-2:a men får väl ha kvar D10:an ett tag till även om den är lite klumpig.
  Läser man lite på nätet så verkar det vara problem med vissa Pentax och Olympusmodeller också. Kvaliteten har kanske försämrats?

  /LK

  Svara
 2. Min gamla Ixus med dykhus höll i nästan 6 år med ganska omild behandling, innan den började krångla. Den nya känns tyvärr lite i klenaste laget, lucktätningarna t ex är väldigt små.. Men den har hittills funkat perfekt. Får väl se hur det går framöver. Är inte helt sugen på att behöva börja med extra dykhus igen – ännu klumpigare än D10:an..

  Svara
 3. säkert enklare med dykhusen, de är/var större och så behövs där inga små batteriluckor, luckor för minneskort och annat smått plock. En stor öppning med rejäl gummilist som dessutom låses med rejält reglage är nog rätt enkel att få tät. Och det mesta på dykhusen är ju plast som är svårrostat!

  Svara
 4. Är nu inne på 4 säsongen med min Olympus 720, deras första generation. Förutom att batteriet har bytts ut efter lång och trogen tjänst så fortsätter den att gå och gå, är med i flytvästen på nästan alla turer och klart den har några små repor här och var men inga som helst problem med nån oxidering, vatten innanför displayen etc.

  Skumt om kvalitén på senare generationer kameror från Olympus och konkurrenterna håller sämre standard…

  Svara
 5. det är ju förvisso rätt vanligt att en hel del prylar blir klenare, enklare och därmed ömtåligare i konstruktionen… Är väl en kombination av att kunna tjäna mer stålar och att många hellre vill ha prylar med lågt pris än bra kvalitet?!

  Men det kan ju oxå vara så att vi (och några till) haft otur helt enkelt.

  Svara

Kommentera