Kameo – P2P-utlåning till företag

Kameo är en tjänst där vem som helst kan vara med och låna ut pengar till företag inom fastighetssektorn. Många utlånare lånar ut varsin liten del av vad låntagaren behöver. Låntagaren får låna pengar och långivarna tar inte hela risken mot ett enskilt företag utan delar upp sina utlånade slantar till flera.

Kameo kollar upp låntagarna, gör en riskbedömning och sätter ränta. Som långivare väljer man hur mycket man vill låna ut, i 500-kronors-intervaller, sen är det bara att vänta på att räntan återbetalas.

Jag har lånat ut via Kameo i 2-3 år. Det fungerar fint, räntan har legat mellan 6-11% ungefär och vad jag märkt så har det inte varit några större gupp längs vägen. Slantarna har kommit in efterhand.

Smidigt sätt och kul med såna här nya tjänster som möjliggör för oss småsparare att investera på lite nya sätt. Nu är vi mitt i Coronatider så hur bra mindre fastighetsutvecklare kommer gå framöver är det ingen som vet så ta det försiktigt.

Kameo hittar du på Kameo.se (affiliatelänk).

Så här skriver Kameo själva:

Idén om lånebaserad crowdfunding kommer ursprungligen från Storbritannien och kan ses som den finansiella grenen av delningsekonomin. 

Vi tycker att alla borde ha möjlighet att investera till bra avkastning i fastighetsprojekt och företag och har därför bestämt oss för att skapa en tjänst som gör det möjligt. Kameo är en plattform för lånebaserad crowdfunding där personer och institutioner kan investera i företagslån till entreprenörer som i sin tur kan genomföra ett fastighetsprojekt eller utveckla sitt företag med hjälp av finansieringen från Kameo.

Kameo grundades i 2014, fick tillstånd som betalningsinstitut från det danska Finanstilsynet i 2016 och opererar i Sverige och Norge genom filialer. Kameo Svensk Filial är en del av Kameo ApS. Kameo ApS har tillstånd i Danmark som betalningsinstitut, samt tillstånd från det danska Finanstilsynet att genom filial tillhandahålla betaltjänster i Sverige. Kameo ägs av anställda, styrelsen och ängelinvesterare. Vi har kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn.

Vi är onlinebaserade och använder teknik för att effektivisera våra processer. Vi hoppas därför att kunna minska avstånden mellan låntagare och långivare, och därigenom hjälpa investerare att få bättre avkastning samtidigt som fler fastighetsutvecklare och företagare får tillgång till finansiering. Enkelt, rättvist och smidigt – till räntor som passar alla. 

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera