Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Så himla kul med en bok om bad, kalla bad dessutom 🙂

Det finns ingen exakt temperatur som definierar ett kallt bad, lika lite som det är en tävling i att ligga i längst.

Detta är en av de första meningarna i boken Kalla Bad av Linda Ahlgren och Linda Vagnelid, även kallade icewomen. Boken är riktigt grafiskt snygg och till att börja med riktigt inspirerande. I halva boken, nästan, märker jag hur jag nickar och håller med. Nu är ju inte jag en regelbunden badare, även om jag har badat en del, i de flesta årstider och väder, men jag känner igen mig i mycket som de skriver. Att man inte kan tänka på något annat än vad man gör just nu, här, på väg ut, i, eller precis uppstigen ur vattnet. Det är en härlig känsla och piggheten efteråt, förvåningen att det var så kallt men ändå inte.

Det berättas lite historia om kallbad, kallbadhus, att fler och fler gärna badar, tips på saker att tänka på och klä sig. Ganska mycket information om andning och yoga. Hur man kan förbereda sig, kanske packa en väska med grejer som man kan tänka sig vilja ha med vid sitt dopp. Själva har vi gärna med oss ett liggunderlag så inte fötterna behöver stå på kallt underlag efter att ha fått vara längst tid i vattnet.

Men sen, sen blir det för mycket ord. För mycket ord om något som är så enkelt som att bada. De svart/vita bilderna (fast de är i färg) blir för lika, det blir mer och mer business, för perfekt, glädjen i badet lixom falnar, och när jag sen går in på hemsidan och deras instagram så försvann den sista inspirationen. Var tog glädjen vägen?

Kanske är det bara jag som hade för stora förhoppningar, det såg ju så lovande ut. Men läs själva och bilda en egen uppfattning.
Finns även att låna på våra fantastiska bibliotek runt om i landet 🙂

Och framförallt, Gör det enkelt! Ut och Bada! 😀

Sök efter Kalla Bad hos Amazon

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar