Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kajakorientering, Nya zeeland, logga m.m.

Barbro Lindman, som paddlade hela norska kusten ensam förra året fick visst smak på det där med exponerad kust. I vinter planerar hon att paddla en sväng runt Nya Zeelands sydö. Låter hyfsat galet i mina öron… Men Lycka till på färden. Hemsidan kommer updateras kontinuerligt under färden.

Orienteringsklubben Stigmännen i Karlshamn bjuder in till Kajakorientering i Hällaryds fina lilla skärgård (där Nytäppetträffen hölls). Den 24 juni är det dags. Stigmännen har även gett ut en himla fin karta i stor skala över området.

Kanotförbundet har skaffat sig en ny logga. Och den ser väl rätt grann ut (kanske lite 70-tal?), men i mina ögon utstrålar den nästan bara tävling! Skulle inte Svenska Kanotförbundet bredda sig? Släppa in ”toppluvorna” och alla andra rekreationspaddlare? Det var väl det som var lite av tanken med Drömstugan och charmoffensiven på mässor och liknande?

Annars är det som vanligt för mycket innetid och för lite utetid. Till helgen tänkte vi hänga med GKF och välkomna Götheborg tillbaka till Sverige.

I helgen är det annars Surfsymposium i Klitmøller, danmark som hade varit kul att åka på, men det får inte plats i almanackan tyvärr, får räcka med en Klitmøllersväng i höst. Hoppas det danska symposiet återkommer, så kanske man kan få till det nästa år.

Till midsommar dras det ihop ett gäng för midsommarfirande i bl.a göteborgs södra skärgård, liten inbjudan finns här. För egen del har vi inte riktigt bestämt oss, ost- eller västkust… Vi får se.

Helgen efter midsommar är spikad (om det inte snöar och stormar alltför mycket); då är det Valöträffen. Vi var med förra året och det var supertrevligt. Se lite bilder från förra året här. Inbjudan finns hos GKF.

Sen är det semesterdags, det blir Åland för vår del, ska bli kuligt. Men först massa mer inomhustid framför datorn.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

16 svar på ”Kajakorientering, Nya zeeland, logga m.m.”

 1. Förbundets nya logga är väl tänkt att användas främst på kläder, mm till landslagen. Det står lite om den i nya paddling.

 2. Björn Thomasson har fel på sin site just nu…
  Och här på Kajak.nu går text och bild in över vänstermarginalen. Vad är det för virus, alternativt ”it-odågor”, som rubbar mina cirklar? 🙂

 3. Och nu går Götheborgbilden in över högermarginalen… 🙂
  Men viktigare än så: Miss Foster är färdigplastad. Tät? Ja det tror jag verkligen. Testas kanske imorgon kväll. Imorgon dag blir det segling med Kapten Festers ohängde son. Skepp O’hoj!

 4. Jo, jag prenumererar på Paddling, och jovisst jag fattar att det mest är rakt-fram-paddlare-med-medalj-dragning som vill drälla runt i kläder med den loggan. Men jag kan ändå tycka det är konstigt med en förbundslogga som signalerar tävling när de flesta av kanotförbundets medlemmar och blivande medlemmar troligtvis är fika/långfärd/roll-paddlare på ett eller annat sätt.

 5. Patric; bra att din skuta är färdigplastad. Hoppas den är tät och att du är nöjd.
  Beklagar verkligen att innehållet går in/ut över höger- och vänstermarginaler; det är slarvigt.
  Jag skyller helt enkelt på dålig uppmärksamhet och att jag tillbringat hela dagen med besök på Louisiana med lite kulturintryck och massa god mat och dryck; vilken hård arbetsdag. Dessutom blev det grillkväll på vägen hem med ännu mer god mat och dryck, men nu tror jag det mesta är rätt. 😉

 6. Förbundets logga lockade fram ett snett leende när jag först såg den. Att Sverige tävlar under en enda krona istället för tre – är det inte lite devalvering av förväntningarna. Man å andra sidan – bättre än en femtioöring. Och både SE (SWE) och Sweden som dominerande element – medan det viktiga (vad det handlar om) får nöja sig med en anonym tillvaro nedanför.

  Stora delar av min sajt låg nere några timmar idag – vet fortfarande inte varför det hände men en återställning av några filer löste problemet framåt eftermiddagen.

  Och Surfsymposiet i Klitmøller har drabbats av det värsta som kan hända ett surfsymposium: stiltje,sol och högsommarvärme – reservplats sökes med ljus och lykta (tyska gränsen med tidvatten verkar vara ett hett alternativ).

  Patric: vi har nog råkat ut för ett riktigt bredspektrumvirus som ställer till sattyg över hela linjen den här gången – inte bara på internet 😉

 7. Loggan:
  För att visa svenskhet bland utländska tävlingspaddlare, inte för att visa paddlingsförbundet bland fritidssvenskar??

  Make sense in a way… Vill jag ha en SKF-tröja på Valö eller Knippelholmen eller på stan – nädå, då livsstilsmarkerar jag mig helst med Pias surfgubbe.

 8. Kanske hade räckt med en svensk flagga. De flesta som är på internationella paddeltävlingar vet nog (hoppas jag) att det är paddling det handlar om 😉

 9. Man funderar ju lite på hur Pias bidrag skulle gestalta sig, eller formgivarna Thomasson och Johanssons logga för SKF skulle se ut? Det finns ju helt säkert många många fler som kan visualisera snyggt och smart…

  Moteld/Tävling på kajak.nu? 😉

  (Svenska flaggan blir ”ditt” förslag Erik? 😉 Den är snygg och smart.)

 10. Jag tror att en stor del av problemet är att SKF försöker spänna bågen lite väl mycket.
  Man vill ha en ny logga – dels för själva förbundet, som ska fungera på trycksaker, web etc, och som ska signalera den nytändning som man hoppas på efter drömstugan. Men den ska även kunna användas i tävlingssammanhang – som någon slags sverigesymbol att ha på kläder mm. Ungefär som om Tre Kronor skulle spela i hockeyförbundets logga..
  Några andra invändningar: Inget grafiskt element som signalerar något som helst anknytning till kanotsport. Läsbarheten. En vs tre kronor. Om man nu vill uttrycka sig på engelska varför inte kolla med någon som har det som modersmål – BCU t ex. SE (S krona E, SWE?) Sverige Kajak och kanotförbundet – hur låter det..
  Största felet med loggan är dock att den är ful. Riktigt kass faktiskt.

  Om det här beror på oklar beställning eller bara klantigt utförande är egentligen oväsentligt – SKF får ju stå för resultatet.

  Sen har man som Erik påpekar nog missat den största målgruppen totalt – den som antagligen är huvudfinansiär för hela förbundet.
  Jag kan personligen inte tänka mig att använda den nya loggan, varken på kläder, trycksaker eller annat sätt. Däremot gärna Pias grejer, som jag tycker symboliserar något jag står för.

  Vet att det här inte är riktigt rätt forum för min kritik (har dock redan varit i kontakt med förbundet) och ber om ursäkt om det stör. Som synes kan jag bli lätt upprörd över sånt här.. 😉

  Får jag tid över skissar jag gärna på förslag – återkommer..
  / nejjagäringenpetimeterjohansson..

 11. Håller till viss del med om det som sagts om nya loggan. Men vill påpeka att det är fler än racingkanotister som har landslag…

 12. Intressant diskussion om nya SKF-loggan. Min första reaktion var exakt samma som Björns, dvs jag noterade att det är SWE som dominerar loggan och inte att det handlar om paddling och kanotförbundet. Innehållet måste väl ändå vara viktigare än nationaliteten? Jag tycker personligen att man borde ha gjort en liten tävling som ni föreslår innan man börjar slänga sig med en ny logga, men vi får väl se vad som händer framöver.

  Jag tycker dock att denna logga trots allt ändå funkar utomlands för landslag, men att vi helt klart behöver en ny logga som ska representera HELA förbundet för allmän användning.

  Hur som helst tänker jag föra vidare er berättigade kritik av loggan till kanotförbundet.

Kommentarer är stängda.