Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kajakäventyr – längs norska kusten

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Ett äventyr i kajak med eftertanke
av Barbro ”Babs” Lindman
ISBN:978-91-975542-1-3

Jag följde verkligen med Babs på hennes tur längs hela den norska kusten. Kände med henne när frustrationen över motvinden blev för stor, rädslan när vädret plötsligt ändras, eller lyckan att bli bjuden på kaffe och kaka av nån vänlig norrman, ofta fiskare men även en ditflyttad fillippinska som ser längtansfullt efter Babs när hon fortsätter sin färd. Glädjen över alla glada och positiva människor, som ibland bara vill önska lycka till eller stilla sin nyfikenhet över att en galen svenska paddlar en så utsatt kuststräcka, själv.

När jag bara bläddrade genom boken så kändes bilderna lite upprepande, men när jag väl läser boken tänker jag överhuvudtaget inte på det. Jag gillar upplägget med eftertanke i slutet av varje kapitel, annorlunda och uppfriskande. Likaså 10 personliga tips till paddlare på långfärd. Det jag skulle önska mig mer av är fler bilder, jag vill ha mycket bilder. Egentligen vill jag ha mer text oxå, boken tog slut alldeles för fort!
Hoppas att det blir det i boken om strapatserna runt Nya Zeelands södra ö 🙂

Babs är tjejen som bytte det högavlönade jobbet som jurist mot det osäkra jobbet som äventyrerska, fotograf och föredragshållare. Ett byte som är modigt och imponerande, men oxå ganska självklart när man tänker efter. Varför jobba med nått som man inte trivs med för att andra tycker att man har drömjobbet? Vi har ju trots allt bara ett liv, vad vi vet…

Finns hos t.ex. Bokbörsen

Lämna ett svar