Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kaffekokarkokboken

Den här boken är riktigt rolig. Inte för att jag är någon stor läsare av kokböcker (utom möjligtvis friluftskokböcker) men den här har en skön avslappnad inställning känns det som. Annars verkar ju mycket matlagning för många gå ut på att göra så märkvärdig och svår mat som möjligt.

Boken är skriven av Katja Wulff och bilderna är tagna av hennes sambo Dan Sörensen. Kaffekokarkokboken kom ut förra året och är strax under 100 sidor. Det här projektet började visst av ren lathet i en studentkorridor och mormors gamla kaffebryggare. Det blev en blogg och tanken var ett fåtal recept, men växte och nu har det mesta lagats till med hjälp av kaffekokare.

Det går visst att göra allt från enkla soppor till avancerade rätter på/i kaffekokaren. Men man får nog börja i tid, det verkar ta en stund att både steka och koka på det viset. T.ex. uppges Falukorv med makaroner ta cirka 1 timme och 45 minuter 🙂

Vissa av bilderna är riktigt bra och riktigt roliga. På omslaget ligger en fisk tillsammans med lite grönsaker i kaffekannan.

Kul med böcker med lite annorlunda vinkling även om man kanske inte kommer göra likadant som Katja.

Och tycker man det verkar vara ett lämpligt sätt även för utebruk så har Primus en gasdriven kaffebryggare i sortimentet!

Bloggen finns på kaffekokarkokboken.blogg.se

Sök efter Kaffekokarkokboken hos Bokbörsen

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

1 svar på ”Kaffekokarkokboken”

  1. Jag älskar den – inte minst för att den helt hopplös. Vem gör spaghetti och köttfärssås när det tar 2,5 timmar och pastan är kall när köttfärsen är klar eller tvärtom. Men det gör inget att den är oanvändbar – det är ju bara så underbart att man komma på alla dessa recept.
    Eva

    Svara

Lämna ett svar