Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Laddare för iphone och annat

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

HyperMac Mini, orange
HyperMac Mini, orange

I och med att vi släpar runt på alltmer prylar som kräver ström så ”behövs” laddmöjligheter som inte kräver två hål i väggen. Och här finns galet mycket att välja på. Och det finns säkert massor av bra, vi har kört igenom lite blandade prylar. Köpte t.ex. en superbillig grej som sades ha grymt med strömmingar i sig och den funkade förvisso ett par gånger sen trillade den i bitar. Det är det tråkiga med budgetprylar, finns säkert massa bra och vettiga saker, men det är så tokigt mycket plastigt skit.

Sen har vi haft några små gulliga solcellsladdare från ClasO, Biltema, Kjell&Co osv men ingen har varit några höjdare, dels för klena och dels har de gått sönder rätt snabbt.

Men hur mycket mAh ska de vara på då? Det har jag ingen aning om men ju längre man ska vara ute och ju mer man använder sina prylar desto mer såklart.

Två som vi är mycket nöjda med nu är Gum Max från JustMobile (10400 mAh) och HyperMac Mini (7200 mAh) från HyperMac, både funkar riktigt bra och iochmed att de är skapligt kraftiga klarar man 4-6 laddningar.

JustMobile GumMax
JustMobile GumMax

Har även haft Solio solfjädersladdare som var helt okej och ett mindre JustMobile. Vi var klart nöjda med de då, men med större telefonanvändning hade vi nog tyckt de var lite klena idag.

Förutom telefoner börjar även andra prylar gå att ladda via usb, t.ex. pannlampan Petzl Nao som vi skaffade i somras laddas via usb och det verkar som om fler kameror går det vägen oxå, t.ex. nya GoPro Hero3 (kanske de gamla också).

Andra laddpryltillverkare som har bra rykte är Brunton och PowerTraveller.

Kolla efter laddprylar till telefoner och annat hos Outnorth & iPhonebutiken.

Just Mobile Gum Pro - externt batteri med usb-koppling
Just Mobile Gum Pro

2 svar på ”Laddare för iphone och annat”

 1. Tjena Erik!

  Tänkte kolla med dig om du provat varianten med att ha med dig ett mindre bilbatteri på dina färder, finns ju upp åt 30ah alltså 30000mah, ladda iphånen lär ju inte vara något problem under ett par veckor 😉

  Jag ska ut nu under semestern och paddla, i två veckor är det tänkt, helst så vill jag slippa halvfesiga solceller och lägger hellre pengar på batterier som håller! Tips mottages gladeligen!

  Ha de!

  Svara
  • Hej,
   Har inte provat med just bil/mc-batteri men det funkar säkert kanon. Jag har ett större batteri från HyperMac som jag mest använder till datorn vid behov. Det sägs kunna ladda telefonen ett 50-tal gånger eller så, men jag har inte kontrollräknat 😉
   Trevlig tur!
   /erik

   Svara

Lämna ett svar