Tarra på Lilla Vippholmen
Tarra med vy på Lilla Vippholmen i Misterhult

Nu så här en vecka innan lucia har väl de flesta redan hets- och tokshoppat klart alla sina klappar, men nån har kanske missat nån så här har vi några idéer. Det finns redan en hög med inlägg som är taggade med julklappstips. Alla är inte dagsfärska där, men eftersom våra tips är så grymt bra håller de i många många år 😉 Kollar man under Favoriterna hittar man där prylar vi gillar. Gillar vi dem så kan det finnas nån annan som gillar samma.

Böcker på papper känns kanske lite väl 1980-tal. Själva har vi nyupptäckt biblioteket sedan ett par år och man kan inte bli annat än imponerad av utbudet och att det inte kostar en spänn. Men en del böcker vill man ha liggande hemma, såna som man kan gå tillbaka till. Jag bläddrar fortfarande gärna ett varv i Sveriges öar. Alltid lika kul efter eller inför en paddeltur. Andra som vi gillar och har läst i år är Stefans Stora Blå, 4 timmars arbetsvecka, Stjärnklart, Fjällmat, Det vilda köket och Mera Vego.

4-timmars-arbetsvecka

HUI – Handels Utredningsinstitut utse ju varje år Årets Julklapp. Det är sällan nåra roliga prylar. I år blev det aktivitetsarmband och förra året Råsaftcentrifug. Som nån skrev så kan man lätt tro att det är nåt gammalt lager hos Coolstuff, Roliga Prylar eller Tretti man utser till Årets Julklapp för att tömma lagren 😉 Det lär säkert säljas en och annan smart telefon också i julhandeln. Vi gillar ju fruktprylarna så iPhone 6 och 6 plus känns vettiga trots att de i princip är oanvändbara eftersom det inte finns Lifeprooffodral ännu 😉

Nån undrade “behöver man verkligen det?” om prylar i allmänhet, och det behöver man såklart inte. Det enda vi behöver är väl lite mat, lite dryck och kanske tak över huvudet då och då. Allt annat är mer vill ha, för att göra av med lönen snabbare, för att impa på grannarna, ha det bekvämare på en kobbe eller nåt annat låtsasbehov 😉

Kajak- och uteprylarna då?

Återigen så är Favoriterna en bra start eller vår packlista på vår Helgelandstur 😉 Men några här också:

Hilleberg Tarra, fortfarande grymt nöjda med detta tält. Tyst, rymligt och stabilt. Lite konstigt att inte fler köper det istället för Staika egentligen, men det är nog mycket “alla andra har Staika” 😉

Bergans Humle Jacket. Himla skön ullhoodie.

En go sovsäck är alltid rätt. Jag är fortfarande grymt nöjd med WM Summerlite och WM Apache. Pia kör med Caribou och WM Antelope och trivs perfekt.

Pannlampa. Petzl Nao gillar vi, både för skogslufs, promenader och sånt hemomkring men även som kajakpannlampa om det är mörkt ordentligt. Nao har kommit i ny uppdaterad version som ska vara ännu bättre. För sommar- och lägerbruk är en Petzl e+lite grym, tar ingen plats och kan alltid hänga med.

Ullunderställ. Ja, vad ska man säga? Har man väl börjat vill man inte sluta. Oavsett bruk. Ett tjockt och ett tunt så täcker man alla behov. Woolpower 200 eller 400 g är inte dumt som tjockt. Som tunt Aclima Lightwool, Smartwool microweigt, Bergans tunna, Woolpower Lite eller kanske Icebreakers tunna är modellen.

Humle huvtröja
Humle huvtröja

Dunjacka. Vi har kvar våra Flash Jacket, gymma jackor. Fast lite tråkiga färger så därför blir det gärna Bergans Cecilie Down Jacket och Bergans Down Light Jacket som får åka med på utflykt.

Houdini Power Houdi. Förvisso i plast, men jäkligt sköna. En ny finfärgad landade i min egen garderob för ett par veckor sedan och en Hippie Green på väg mot Pias 🙂

Sen är vi väl en aning partiska men visst tusan vill de flesta ha en silverkajak eller annat liknande smycke runt halsen! och en tröja från Utetshirts.se såklart!

Man kan ju tycka att det är kostsamma prylar, men de bästa klapparna köper man ju ändå till sig själv 🙂

Frilufts- och sportföretagen kör såklart så det ryker på nätet. Slå en kik hos Outnorth, Outdoorexperten, Skistart, Sportamore m.fl. Dock inget som sticker ut direkt, visst har man fri frakt, fria returer, förlängda öppettider, kampanjer med mera, men man verkar helt och hållet glömma bort det viktigaste, produkterna. Mycket märkligt. Ger man inget mervärde lär man inte heller behålla kunderna på sikt.

Tokshoppa lugnt! 🙂

Brun Woolpower Full Zip Jacket på Valö
Woolpower Full Zip Jacket
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera