Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

macbook-air-11

En dator underlättar både det ena och det andra. Jag fastnade i fruktträsket rätt tidigt när jag jobbade i fototidningsbranschen i slutet av 80-talet. Sen dess har det varit Appledatorer för, i princip, hela slanten. Visst har jag petat lite (ibland väl mycket) med pyttemjuk när det behövts eller varit mer eller mindre tvingad under vissa arbetsperioder, men det har sällan varit med nån vidare glädje där 🙂 En del tycker Apples prylar är dyra. Det får man såklart tycka även om det är fel 😉 och med lite enkel matematik och mer glädje kan konstatera att de egentligen är billigare 🙂 De kan såklart kosta mer pengar en en windows eller chromebook men det är en helt annan fråga.

I storlek har de datorer jag använt gått från att vara ganska smidiga till riktigt stora med dubbla stora skärmar när jag pysslade mycket med bildredigering till att bli lite mindre iochmed större bärbara till att nu vara en enda liten bärbär med 11-tumsskärm.

Macbook Air 11″ är tokigt liten och smidig och dessutom tunn och lätt som tusan. Jag gillar den verkligen! Tar knappt nån plats på skrivbordet och känns knappt i knät när man säng-/soff- eller tältsurfar/jobbar/pysslar. Dessutom smidig att ta med om det så är i kajaken eller för annat härarbete. Den har ingen cd/dvd/blueray-läsare som tar onödig plats och inte heller nån traditionell hårddisk. En SSD-disk gör den tyst och snabb som tusan när det gäller att starta program, starta-om osv.

Den har hängt med i snart två år nu och får väl hänga med åtminstonde nåt till. Jag tippar på att det blir en liknande nästa gång (om de inte kommer med en 10-tummare…).

Tycker det i de flesta fall funkar bra att köra på den inbyggda skärmen när det gäller det mesta som jag pysslar med, allt från toksurf till bildredigering. Är dock inne på att skaffa en extern 27-tumsskärm eller en iMac som vi kan använda både Pia & jag vid de tillfällen som större skärm önskas.

Kolla bärbara datorer hos Prisjakt

www.apple.se

Erik härarbetar
Smidigt med liten dator om den ska med ut på kobbe 🙂
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera