Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jonstorp-Nabben i Triton

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Jag och Pia tog 2:an, SKUK Triton på en sväng från Jonstorp till Nabben och tillbaka. Mulet och grått, runt nollan i luften. Lugnt och stilla i lä av Kullahalvön.

Blev en snabb fika ute vid Nabben (är ju kallt att fika så här års…). En säl följde oss en bit på vägen och det var gott om fåglar. Och vi såg knappt en människa; lugnt och skönt!

Helsvart Qaanaaq i nytt hem

Igår fick Qaanaaqen nytt hem och ägare, bor numera i Malmö. Förhoppningsvis (det verkar lovande) får den komma ut på vattnet lite oftare och inte bara ligga och vara ”dammsamlare”.

Program för Mac!

I veckan kom det koola programmet Google Earth i en Mac-version, efterlängtad av oss Mac-användare. Och ett annat efterlängtat program för Mac är Garmins MapSource som enligt ett pressmeddelande skall komma i macversion till hösten.

Är ju fullkomligt lysande, nu finns det ju ingen anledning för PytteMjuk längre!! Till hösten är det alltså klart köpläge för ny GPS; frågan är bara vilken?? men 76C verkar ju vettig, åsså lite Bluechart och Friluftskartan Pro så ska man väl klara sig ett tag.

4 svar på ”Jonstorp-Nabben i Triton”

 1. Daniel var ute en sväng runt Bo01 i går em för att få bort det värsta dammlagret på Qaanaaqen – lite kallt men han såg nöjd ut.. 🙂
  / Ulf

 2. Låter bra! men det värsta dammlagret är nog på ovansidan, så vi får hoppas på lite rollar eller överbrytande sjö…

 3. Får man fråga varför ni använde den så pass lite? Passade den inte era vatten eller satte den begränsade lastkapaciteten den typ av turer ni vill göra?
  Har bara sett en Qaanaaq en gång och den ägaren sålde kanoten inom ett år. Med sittbrunnssargen 2 cm ovan vattenytan tyckte jag att den såg lite väl extrem ut för turpaddling, men som lekkkanot i havssjö är den säkert rolig.

 4. jodå, man får fråga.
  Dels så var det nog den begränsade lastkapaciteten; även om det hade gått för turer på nåra dar med snål (med våra mått) packning.
  En annan anledning är att vi är lite (eller kanske mycket) lata och tyckte det var lite jobbigt att den var lite rank, speciellt när man ville plocka fram kameran och ta lite bilder.
  Men för lek är den kanon både i havsjsö och plattvatten, och jag skulle tro att den kommer att funka bra även för turpaddling, den är ju en av de mest lättmanövrerade kajaker som man kan hitta, om man inte vill bygga själv.

  Och sitsen var kanske lite tajt för både mig & Pia, hade vi haft kvar hade vi nog tagit ut sitsen och försökt få till nåt bättre.

  Vi får se; det kanske ingår en Qaanaaq i flottan igen nån gång framöver…

Kommentarer är stängda.