Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

I söndags gjorde vi en liten utflykt till skogarna kring Osby för att besöka Jeppa S Trädgård som vi följt ett tag på facebook och instagram. Vilket koolt ställe. Längst ut på en skapligt slingrig väg en bra bit ut från asfalten finns ett riktigt paradis för den odllings, växt och växthusintresserade.

Jeppa S Trädgård har skapat en grymt fin oas på drygt 3,5 hektar, här finns dammar, 850 rhododendronbuskar, ett ”litet” 40-50 kvadratmeter halvt nedgrävt växthus, ett tropiskt växthus hopbyggt med boningshuset, en hel del träd och vanliga odlingar osv. Men det allra koolaste är nog ett nedgrävt växthus på nästan 500 kvadratmeter!! Så häftigt. Subtropiskt kallar de det stora växthuset som håller värmen just genom att vara nedgrävt en bit i backen.

Inne i det stora växthuset fanns massor planterat så som fikon (bland annat sveriges äldsta fikonträd), aprikoser, pawpaw, blommor, plommon, palmer, kiwi, plus massa andra växter och så en cafédel. Förutom visning så säljer de massa ovanliga växter, fanns massor att välja på. Väl värt ett eller flera besök.

Ska ni dit och kommer från sydväst så ta småvägarna, riktigt fina trakter att snirkla runt i. Jo, jag vet det gäller inte bara där, nästan alltid roligare med mindre vägar men lätt att fastna på de stora.

https://jeppastradgard.com/

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera