Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

JCB Tradesman vattentät mobiltelefon

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

tradesman-mobile

Fick en fråga om en mobiltelefon:

Jag har hört/läst om en vattentät mm mobiltelefon TRADESMAN TP121, till förmodat budgetpris ca 1000 kr.Någon av Er eller kajak.nu’s läsare som vet mer/provat denna förmodade lilla goding ?

Jag har själv ingen aning. Nån annan som vet eller hört nåt om den?

Sökte lite och den finns lite här och där, men inte så värst många träffar. Finns hos Clas Ohlson och några till.  Här lite hos TrustedReviews, och det låter helt okej men har ingen aning om hur bra de är.

Ska vara tät enligt IP67 vilket borde vara helt dammtät och klara att vara 1m under vattnet i 30 minuter.

Och flyter gör den dessutom (ett tag i alla fall…), vilket syns på filmen nedan 🙂

Själv kör jag nog vidare med iPhone och Lifeproof 🙂

12 svar på ”JCB Tradesman vattentät mobiltelefon”

 1. Jag vet inget om telefonen ovan, men det gäller nog att kolla att den faktiskt och verkligen är vattentät och att garantier mm gäller om man doppar den i vatten. Jag har en Samsung GT-B2100 som initialt introducerades som vattentät (IP57), men sen visade det sig att man inte får sänka ner den i vatten för då kan den skadas och garantin gäller inte. (Undrar vad en vattentät telefon som man inte kan doppa i vatten klassas som?)

  Svara
  • @Josefin; sånt där är trist. Det är lite som alla vattentäta kameror som tål vatten, men inte särskitl salt sådant och absolut inte i kombination med sol.
   @ Stefan; just det, den har jag nog sett tidigare. Verkar lite mer hitech och troligtvis nåra slantar till.

   Svara
 2. Det tar emot att lita på IP?? när den kostar flera tusen. Jag plaskar iofs med min GPS (vista HCX & Oregon) och min kamera. Men mobiler är jag skeptiskt till i våt miljö. Jag tar med en gammal SE W810 i vattentätt fodral i skog och sjö. Om den blir skadad är ingen större ekonomisk skada skedd.
  Motorola Defy kikade jag på, men det känns sisådär med gummipluppar vid hörlursuttag etc. Bra vid regn, men går de att lita på i vatten?

  Svara
  • jo, surt när det börjar läcka… Jag har iofs dränkt två vattentäta Garmin GPSer (äldre enklare etrex förvisso). Jag har som regel telefonen nedpackad i kajaken, men ibland är det ju kul att ha den uppe och kunna slänga ut en bild nånstans.

   Svara
 3. Telefonen ifråga ”Standby-/taltid 130/3 tim” är det inte väl kort för att inte vara en ”smartphone”? Jag hade lagt till två hundralappar för xcover 271.

  Svara
 4. Här är länken i klartext:

  Denna finns i tre färger och till priset 49$. Skulle den inte hålla ip67 så är det inget förmögenhet att blöta ner….

  Svara

Lämna ett svar