Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jag vill se mera bilder, bloggar m.m!!

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Varför är det så få (i alla fall i skandinavien) som visar upp sina kajakbilder, skriver om sina turer m.m.? Det är ju jättekul (tycker iaf jag) att läsa om andras turer, se andras bilder med mera.
Och det är lätt att blogga numera, att slänga upp nåra bilder, nåra rader text osv… Dessutom fungerar bloggen/sidan som en dagbok för en själv. Minnet är ju oftast bra men kort för de flesta 😉

Det finns massor med blogverktyg, några riktigt kända är blogger och wordpress, men det går att blogga på fler ställen t.ex. aftonbladet, metro, passagen, blogg.se, flickr m.fl.

Och det är superenkelt att komma igång!

Vad är en blogg? Hos Wikipedia kan man få ett svar.

Och alla som har en någorlunda modern mobiltelefon kan blogga direkt från den!

Nedan några svenska kajakbloggar med turrapporter:
JohanssonKajak – Uppdateras relativt ofta, med mycket fina bilder och bra turberättelser.

Peter Svensson – En bubblare 😉 Har kommit igång ordentligt senaste månaderna! Många fina bilder.

Björn Thomasson – Uppdateras för det mesta. Inte så mycket turberättelser och bilder, men mycket rollar och bygge. Och på resten av sajten finns massvis med info om det mesta som rör kajaking!

Björn Svensson – relativt ny paddlare från krokarna av Karlskrona/Listerby. Uppdaterar relativt ofta.

Lilla Blå – Ewa från göteborg har precis kommit igång!

Horisont Kajak – lite turer och sånt. Ett av få kajakföretag som bloggar.

Aktuella svenska bloggar just nu är t.ex. Jon, Peter, Daniel och Ulrika som alla paddlar Blå Bandet och uppdaterar i stort sett dagligen.

En lista med ganska många kajakbloggar runt om i världen finns här: http://www.kayakquixotica.com/kayak-blogs-list.html

Vad väntar ni andra på? Sätt igång! Delad glädje är dubbel glädje!

Alla borde ha en blogg, i alla fall alla som paddlar!! Och inga såna där dåliga ”jag har inte tid”, ”jag har inget att säga/visa upp” och andra usla ursäkter! 😀

11 svar på ”Jag vill se mera bilder, bloggar m.m!!”

 1. Ja jag ska! Ja ska bara limma ihop decket och skrovet först, och måla och sjösätta förstås.
  Jag lapar också i mig andra paddlares berättelser och bilder och tycker mig ofta sakna lite nördig information som hur olika typer av kajaker beter sig i olika sammanhang eller hur man angriper gåtor som hur man rollar både grundläggande eller på något fiffigt sätt.
  Det är skitskoj att läsa dina pryl-rescentioner och det vore kul om andra ägnade sig åt sånt också. (fan också, nu satte jag ribban onödigt högt för mitt eget eventuella framtida bloggande…)

  /mvh David

  Svara
 2. Hej!

  Erik: Jag håller med dig det är kul att läsa om andras turer(berättelser) och jag tycker att man får grym uteabstinens av att se alla fina bilder(vilket inte alltid är bra ;-)).

  David: Ibland när jag skriver i min blogg fastnar jag i samma mönster, jag lägger ut mina turer och mina bilder och får några kommentarer på det. Men jag tycker inte att det gör något om någon har en rescention eller vill tycka och tänka om något, att dra i gång diskussion på bloggen.

  Jag ska försöka att bättra mig och lägga ut några rescentioner på böcker eller andra kajak-fridlufs aktiviteter.

  Svara
 3. Håller med till fullo. Fram för mer bloggar.
  Här kommer en ifrån norr.
  Låt vara att den är skapad av en datoranalfabet, men ändå:)
  Kajakpaddlingen är inte särskilt stor här uppe (har inte träffat på en enda paddlare i år) men det har börjat röra på sej en aning.

  http://www.kristoffer.bloggspace.se/

  Mvh: Kristoffer

  Svara
 4. Jo, mer bloggar behövs. Håller med Björn om att den abstinens som slår till med hård kraft av alla fina bilder och turberättelser kanske inte alltid är så bra 🙂 men är man missbrukare så är man…

  Har själv precis fattat hur jag vill publicera mina bilder så nu finns det i alla fall lite att se på min blogg: http://www.tobiasbengtsson.blogspot.com/

  Och med ny kamera så måste jag liksom se till att fota än mer för att motivera inköpet.

  Tack för alla de bloggar som finns.

  Tobias

  Svara
 5. Hej alla,
  håller med! Man blir ju både sugen och inspirerad av Eriks underbara bilder från hans och Pias turer. Själv har jag en fotodagbok som innehåller allt möjligt jag har för mig – nu i sommar blir det rätt mycket kajak, men det är ju ingen kajak-blogg på det viset Erik menar 🙂

  Ha det!

  Svara
 6. Hej alla Diggare!
  Kolla in den här sidan!!! kristoffer.bloggspace.se
  Mailbomba gärna Kristoffer om ni vill ha tips och råd om att paddla vid Höga Kusten. Killen är duktigt trevlig och kan ALLT!!

  Hoppas att alla njuter av sin paddelsommar, det gör jag!

  MVH Timo

  Svara
 7. Min blogg är från början ett resultat av Eriks och henriks Kavatbyggdagbok, det var så det hela började för mig, men nu är man inte längre bara byggare utan även paddlare, även om det nu igen mest är byggbilder då jag bygger min kajja nummer två…
  Mina vänner undrar vem som skall ha den tredje kajaken, då jag byggt en och köpt en och ny bygger igen…

  Och nu med ny bloggteknik som även möjliggör mobilblogg med bild direkt… http://robsonsblogg.blogspot.com/

  Vi ses i cyberspace, men ännu hellre i sjön!!

  /Robert

  Svara
 8. Hej Erik,

  Nu har du dragit även mig ner i blogger träsket. 🙂

  Jag har använt alla ursäkter du nämner för att inte starta någon blogg men givetvis tycker jag precis som alla ni andra att det är superkul att titta på andras bilder och texter. Så istället för att bara beundra alla er andra så ska jag också försöka bidra med något lite efter tid och förmåga.

  Mina första stapplande bloggsteg finns nu
  http://paddelkul.blogspot.com/
  Och mer kommer allteftersom kajaken varit i vattnet.

  Hilsen
  /Magnus

  Svara
 9. Lite allt möjligt här men mer och mer paddling och mindre text. En liten rollfilm finns också. Nya bilder läggs upp sporadiskt. Paddla på.

  Svara
 10. Så ja! Nu kom det fram nån ny i alla fall. Men det måste ju finnas fler!! De flesta har med sig en kamera ut, eller mobil, eller både och! Sätt igång och blogga nu!

  Var inte så himla fega och sitt och håll på era bilder för er själva. Tar man bilder borde det vara ett måste att visa upp dem!!

  Nu kan man även blogga enkelt hos Utsidan på http://www.utsidan.se/blogs

  Svara

Lämna ett svar