Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jag lämnar ekorrhjulet

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Jag lämnar ekorrhjulet av Åsa Axelsson har undertiteln ett liv utan lönearbete.

”När fyrabarnsmamman och gymnasieläraren Åsa Axelsson går in i väggen har hon inget val: hon måste tänka om. Slut på slänga och slösa. Slut på obegränsat med mjölk och evighetsduschar för barnen. Grönsaksodling istället för greklandsresa.

Men det som börjar i ekonomisk nödvändighet blir snart en livsstil – och en tillvaro i balans. Livet är roligare, friskare och rikare än på länge. Märkligt nog råder balans även på bankkontot. Lönearbetet och stressen visar sig ha skapat utgifter.”

Jag gillar boken, den beskriver lämnandet av ekorrhjulet på ett roligt och bra sätt. Skulle tro att ganska många har liknande tankar men att man inte tror det går att göra så mycket åt utan man snurrar vidare i hjulet, oftast snabbare och snabbare tills det tvärstannar…

Åsa går igenom alla möjliga sätt och tips som de använder för att spara slantar. Allt från att äta mer gröt, hyra ut ett rum, tokrenovera mindre och funderingar på att sälja bilen. Under ett år sparar familjen på två vuxna och fyra barn in mer än en heltidsinkomst och konstaterar att familjen kan leva på en lön. Koolt!

Intressant bok som nog ger många lite nya tankar. Åsa skriver roande och igenkännande ur ett vardagsperspektiv.

Köp boken hos Amazon

Lämna ett svar