Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ingefärsknäck

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

ca 50 st

• 2 dl socker
• 2 dl ljus sirap
• 1,5 dl grädde
• 1,5 msk smör
• 3/4 tsk Santa Maria Ingefära, malen
• 1 påse (50 g), skalad och hackad mandel

Häll upp grädde, socker, sirap, smör och malen ingefära i en vid tjockbottnad kastrull. Koka upp utan att röra för mycket då finns det risk för att det sockrar sig. Det ska koka upp till 123°c-127°c, beroende på hur hård man vill ha. Lägre temperatur ger mjukare knäck.
Undertiden sätt ut knäckformar på en plåt eller en bricka.
När knäcken nått rätt temperatur hälls den hackade mandeln ner i smeten. Rör runt och klicka ut i formarna.

Blir rätt så stark. Ta lite mindre ingefära om man inte vill ha så utpräglad smak.
Har man lite olja på brickan som man har ställt upp formarna på så är risken minimal att formarna ramlar… 😉

från: Santa Maria Kryddor

Lämna ett svar