Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Inga Skimkajaker mer…

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Pia i Skim Dex nedanför Hermanö huvud i Bohuslän
Pia i Skim Dex nedanför Hermanö huvud i Bohuslän

Igårkväll meddelade Skim att de lägger ner tillverkningen. Så från och med nu går det inte att beställa en Skimkajak längre 🙁

Så här står det bland annat i deras nyhetsbrev:

Sju år och många Skimkajaker senare känner vi oss glada, och lite stolta, över att vi nått det mål vi en gång satt upp. Det enda som inte riktigt nått ända fram är det ekonomiska. Det är svårt att leva på att bygga kajaker på det sätt vi tänkte oss. Vi har därför bestämt oss för att ta en paus och fundera noga på hur vi ska göra för att kunna bygga de båtar vi vill bygga. På ett sätt som inte tummar på det som vi tycker är viktigt.

Riktigt synd, det är fina kajaker, jag gillar speciellt DEXen! För egen del har vi förvisso två Dex i flottan så vi klarar oss nog.

Men Skimarna driver fortfarande kajaksaker där de säljer väl utvalda kajakprylar. Kanske kommer lite mer där.

De skriver paus, så vem vet de kommer kanske tillbaka så småningom.

Pia i Listerby skärgård, mellandagarna 2008
Pia i Listerby skärgård, mellandagarna 2008

Andra om att Skim tar paus: René Seindal, Peter Berg, Lars Kristian, Segel & Paddel, PaddlingInstructor & Motionspaddla/Lars ericsson.

3 svar på ”Inga Skimkajaker mer…”

 1. Det är tråkigt. Tycker att de lyckats bra med varumärket, design och kvalitet. De kommer saknas av många.

  Skattebefria kajaktillverkning inom EU? Tråkigt ifall all tillverkning måste läggas i lågkostnadsländer med låga miljökrav.

  Svara
 2. Hej!
  Kanske ni har noterat redan, men jag vill ändå framföra att Skim tillverkningen fortsätter i Finland hos Charger Composites som tidigare, och nu sköter vi om försäljningen av kajakerna också. Vi kommer att uppdatera befintliga modeller och utveckla en ny modell redan till hösten och en till för nästa sommar. Välkommen och följa vårt arbete på de så småningom uppdaterade hamsidorna….
  Mvh, Johan Nyberg Skimkayaks/ Charger Composites

  Svara

Lämna ett svar