Indre Korsholmen till Lovund, Helgelandskusten 2014

Köp friluftsprylarna hos Amazon


Nya moderna höga fyrar
Nya moderna höga fyrar

Hade inga problem med att sova inatt, trots risken med högvatten i tältet 😉 vaknade återigen av lite för varmt tält, vilket ju är lättlöst med ett morgondopp. Lite scones till frukost och sen väntade vi på högvattnet. För vi tänkte inte bära våra kajaker så långt idag. Så lite läsande, fågel- säl- och tumlarspanande och annat grejande så var tiden inne. Kl13 drog vi ut kajakerna i vattnet. Lika fascinerande varje gång. Det är grymt mycket vatten som flyttar sig 4 ggr/dygn.

Vi gick via Resøy och Solvær. Tog en annan väg genom gyttret av öar än tidigare. Himla fint även i detta småskurna och låga. Sista hoppet över till Lovund. Nu är det höga berget som syns från alla håll, nära. Det är imponerande. En del lunnefåglar är kvar, men inte ens en promille mot i juni. Just nu sitter jag och lyssnar på en ugglas hoande, tidigare har vi sett berguv här, antar att det är den som låter. Mysigt! Även fårens bjällror hörs tydligt och lunnefåglamas flaxande. Ett speciellt ljud i sig. Labben håller sig aktiv och är spjutsnabb mot alla fåglar. Otroligt vacker pjodd, men ack så elak, som tvingar maten från andra fåglar.

Detta ställe, Hestvika, som vi har sett som creme de la creme blev faktiskt lite besvikna. Det är rätt smutsigt här och inte alls så fint som vi hade för oss. Visst är det häftigt, men lite av det vackra har falnat. Eller så har vi sett så himla fina ställen att Lovund helt enkelt har kasat ner från första platsen.
Nu finns det en grillstuga med gästbok som vi skrivit in oss i och fågelskyddsområde vid yttersta spetsen och en bit upp på berget fram till 31/7. Kan förstå fågelskyddet, som jag tror fanns här redan förra gången vi var här.

Btw: batterier till kamera och telefon börjar ta slut. Likaså toapapper 🙂

Föregående: Nesøya-Indre Korsholmen | Nästa: Lovund

Solmoln
Solmoln
Gött med varmt och rejält sommarregn
Gött med varmt och rejält sommarregn
Regnbåge
Regnbåge
Pia vid fyren strax innan Lovund
Pia vid fyren strax innan Lovund
Framme vid Lovund
Framme vid Lovund
Vy mot Træna
Vy mot Træna
Bästa tältplatsen var ledig! och ett par till ;)
Bästa tältplatsen var ledig! och ett par till 😉
Tältmys och kvällsljus på Lovund
Tältmys och kvällsljus på Lovund
Kväll i Lovund by
Kväll i Lovund by
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera