Det är vanligt med inbrott hemma om man lägger ut bilder från semestern

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Det här är väl i mångt och mycket en myt. Alltså att om man lägger ut bilder från semestern på Facebook eller andra sociala medier så skulle nån tjuv bevaka ditt/dina konton och då passa på att gör inbrott när ingen är hemma?!

Det finns säkert exempel på att detta hänt någon enstaka gång men då tror jag man ska ha några riktigt dyrbara prylar och att det ska vara känt. Att bevaka massa personer i sociala medier som kanske inte har ett dugg hemma verkar långsökt som tusan.

De flesta har väl inte så mycket av värde ändå (även om många tror det).

Vill man nu göra nåt sånt här måste det väl ändå vara mycket vanligare att åka till närmsta livsmedelsaffär och kolla vilka bilar som står där och sen leta upp var bilens ägare bor, då är det ju oftast inte så långt bort heller.

Att dölja nummerplåtar och annat som skulle kunna identifiera ditt fordon eller din adress känns också ganska meningslöst. Det är bara några knapptryckningar bort så kan alla se vad du har för fordon registrerade på dig hos merinfo.se och biluppgifter.se med flera tjänster!

Så ut med fler bilder och färdberättelser helt enkelt. Oroa sig kan man göra nån annan gång, och kanske för något som spelar roll 😉

Lämna ett svar