Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Icebug för bra grepp

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Dubbad och rejäl sula
Dubbad och rejäl sula

Icebug är ett svenskt företag som gör skor. Tror det började med löparskor men nu har de allt möjligt i sortimentet. Nu är inte jag någon stor löpare, men kutar runt en del hemomkring för att få lite frisk luft och för att motverka barbapappamagen en del. Eller löpa, kuta och springa låter ju lite väl ambitiöst och sportigt egentligen. För min del är det mer toppluvebetonad lufsning, lite som med paddlandet alltså, det går sällan särskilt fort, men tid ute räknas ju så det gör ju inget om det tar en stund.

De senaste vintrarna har det i alla fall varit rejäl vinter även här i söder och jag har halkat runt med korta steg i vägkanterna där det varit minst is och i skogen har man fått springa i tät skog för att kunna ha nåt att ta stöd mot 😉 Förra vintern skulle jag köpa skor med dubbar och besökte en springbutik i Hbg och hörde av mig till ett par men det var slut överallt så det fick bli fortsatt halklufsning.

I år var jag ute i bättre tid och fick tag på varsitt par Icebugskor (ett par Hiko BUGgrip till mig och ett par Attla BUGrip till Pia). I år har det hittills varit lite snålare med rejäl vinter fast lite snö och halka har det ändå varit och vi har använt skorna en hel del. Första intrycket är att det är tokigt bra grepp och då inte bara på isiga och/eller snöiga partier utan även i skogen bland blöta löv, mossa och hala grenar. Råkar man hamna på asfalt (vad man nu där ska göra?) låter det roligt och man sliter säkert ut dubbarna rätt så kvickt?!

Icebugs redo för halkiga löv
Icebugs redo för halkiga löv

Riktigt skönt att lufsa runt utan att det ska kännas som om man ska trilla varenda steg och man vågar sätta foten på ett fallet träd eller mossig sten utan att det känns farligt. Blev lite sugen på deras kängor också, kanske kan vara nåt för både vintriga och blöta skogspromenaderna och ute på halkiga klippor i skärgården där i alla fall jag brukar ha oförmåga att hålla mig upprätt 🙂

Icebugs hemsida, www.icebug.se

På tal om skogslufs: Om man hade läst lite mer prestationsinriktade tidningar och sånt hade man nog kallat skogslufs för trailrunning. Förr kallades det nog jogga eller terränglöpning, men det är nog inte lika koolt längre 😉

Lämna ett svar