Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Höpåsar från Hööks

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Hööks finfärgade höpåsar
Hööks finfärgade höpåsar på utflykt på Helgelandskusten

Första gångerna vi var på kajakträff, var nog Stockenträffen och Rävholmsträffen 1999, undrade vi lite om alla på västkusten jobbade på Ikea? Vi trodde ju annars att de mest krängde Volvo (svenska LastbilsVolvo eller Kinesiska bilVolvo) på den där väst- och regnkusten 😉 Det visade sig dock att nästan alla hade blå Ikeapåsar för att det var (och är) ett smidigt sätt att släpa kajakprylar och annat till och från kajaken, till/från bilen, från/till tältet osv.

Vi gick på den lätta och fastnade i Ikeapåsträsket. Så småningom började vi tröttna på de blåa påsarna och började även ana vilka färger vi verkligen gillade. Efter mycket surfande och tips från andra toksurfare visade det sig att hästfolket kanske hade lite liknande behov även om namnet höpåsar kan antyda att de inte släpar så tunga saker i påsarna.

Helt plötsligt var man kund i häst-e-shop, det var kanske inte det man väntat sig. Det visade sig senare att lokala lantmännen hade högvis med höpåsar. Fast kanske lite klen konstruktion så jakten gick vidare.

Hööks höpåsar sommaren 2014 hade dock rätt nyanser så vid besök i en av Knäckebröhults större avgasfyllda förorter (som ligger vid Öresund) svängde vi inom en butik och slog till. Verkade lovande, snygga nyanser, bra handtag, fin glänsande plast gjorde att kajakprylspackande fick ny glädje. Höpåsarna är kanske lite klenare än Ikeas men verkar ändå hålla skapligt många år.

Hade gärna sett höpåsar i tunn ripstop, liknande Granite Gear Grocery Bag som vi för övrigt använder mycket för blandade ändåmål och som nästan är outslitiga.

Kollar man på mer traditionella väskor/påsar så kan en tennisväska eller rejäl Duffelbag göra jobbet bra men de är som regel lite mer osmidiga att packa ner i kajaken.

1 svar på ”Höpåsar från Hööks”

  1. vi i køge kajakklub bruger også Ikea poser,nu med lynlås!nogen forsøger med alternativer men ,den blå Ikea er nu den bedste ..

    Svara

Lämna ett svar