Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hjörneredssjön i södra Halland

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Hjörneredssjön ligger strax öster om Laholm. Sjön bildades när Lagan blev uppdämd vid Skogaby på 1920-talet. Hjörneredssjön bjuder på skapligt många öar och trevliga omgivningar med både löv- och barrskog. En flikig sjö som kan bjuda på varierad paddling. Området är mycket populärt för kanadensarpaddling så på vårkanten och sommaren kan det vara mycket folk. Eftersom sjön är skapligt stor och man dessutom lätt paddlar uppåt i Lagan också är det sällan trångt.

I Lagan kommer man upp till Knäred innan man får vända eller lyfta för fortsatt färd uppströms. Förutom paddling finns det lite kortare vandringsleder och vindskydd. Hallandsleden passerar om man vill vandra lite längre.

Det finns ordningsställda rast- och lägerplatser på flera öar, kan ibland vara lite skräpigt där men det är inga problem att hitta andra lägerplatser. Friluftsfrämjandet har ett stort inhägnat landområde precis öster om bron som delar sjön. Parkerar gör man smidigast väster om ovan nämnda bro och där går också att lägga i om man inte orkar gå över bron 🙂

Går även bra att starta längst söderut om man inte är alltför många.

En mycket trevlig sjö för paddling och finfina omgivningar för promenader, cykling, vandring och annat friluftsliv. Sommartid rekommenderas ett besök på Vippentorpet som har söndagsöppet café. 

Vid Hjörneredssjön finns även en stor parkeringsyta som används då och då av husbilar. Ett trevligt ställe där det går at stå nära vattnet och med lite grill- och sittplatser.

  • Höstfärger på öarna i Hjörneredssjön
  • Kul med färg på öarna
    Kul med färg på öarna
  • Perfekt för en natt med husbilen
  • Plattvattensmorgon

Lämna ett svar