Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hjörneredssjön

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Tog en sväng i Hjörneredssjön/Lagan. Lite blåsigt i trätopparna, men lugnt nere vid sjön. 10 grader i luften, lite grått, men det sprack upp efterhand. Plockade geogömman Avro Lancaster MK. I LL 947 BH-W. Kul med geocaching, jag hade ingen aning om att det störtade ett bombplan vid Hjörneredssjön för drygt 60år sedan och hade troligtvis aldrig besökt den platsen om det inte funnits en gömma där.
Tog ett dopp innan jag körde hemåt, snart börja vattnet svalka igen…

2 svar på ”Hjörneredssjön”

 1. Som du påpekar blir vattnet allt kallare..
  För mig har det knappt blivit något paddlat i höst på grund av tidsbrist. Nu känns det som det är väl kallt.
  Jag paddlar oftast ensam och känner mig fortfarande lite osäker om det börjar blåsa för mycket. För att förlänga säsongen har jag funderat på att skaffa en torrdräkt.
  När jag kollar på nätet så skiljer priserna från 3000 DKr för en Hiko eller Musto eller 6000 Dkr för en Palm hos Kano & Kajak Butikken till 12000 SKr för den dyraste Kokakat-torrdräkten hos KajakSyd. Göran hade också någon ”Gul” för 7000.
  Jag är inte beredd att lägga för mycket pengar på en dräkt.
  Har du eller någon annan erfarenhet av de billigare dräkterna?

 2. Torrdräkt är superskönt!
  Jag vet flera som verkar väldigt nöjda med sina dräkter från Chillcheater, de kostar 3000 SEK hos Escape Kajakcenter. Jag vet oxå flera som är nöjda med dräkter från Artistic (5000 SEK) som säljs av kajakcenter i Grebbestad.
  Så även de billigare dräkterna fungerar skulle jag tro. Men jag tror oxå att tyget i de dyrare dräkterna ”andas” bättre. Torrdräktsfrågan dyker upp då och då på utsidan.se, slå en kik på det där brukar finnas alla möjliga och omöjliga åsikter…
  Sen är ju torrdräkt absolut inget måste för att vinterpaddla, även om det underlättar.

Kommentarer är stängda.