Hilleberg Helags & nyheter 2020

Hilleberg, som tillverkar tält, tarpar och tillbehör, har visat upp lite nyheter. Det brukar komma en gång om året i samband med en stor friluftsmässa men i år är mässan inställd. Nyheterna kommer dock ändå.

Som vanligt presenterar man nyheterna på sommaren och de kommer finnas tillgängliga för försäljning om knappt ett år.

Hilleberg Helags är två helt nya tält i sortimentet. De hamnar i serien Yellow Label vilket är Hillebergs tält för tresäsonger, alltså säsonger utan snö. Yellow label har ytterväv i Kerlon 1000 och stora nätpaneler i väggarna. Helags 2 respektive tre är alltså tunneltält där innertältet har raka kortväggar. Lättversion av Keron & Kaitum skulle man kunna säga där Keron kommer från Black Label och Kaitum från Red Label. Helags 2 väger 2,4 kilo och Helags 3 väger 2,6 kilo.

Helags ser fint ut. Gillar som vanligt att det går att öppna kortsidorna helt för grym vy.

Förutom Helags kommer Soulo i en ny variant. Soulo BL där BL står för Black Label. Ett Soulo med tjockare Kerlon 1800 väv och rejälare stänger jämfört med gamla Soulo som finns kvar i Red Label. Imponerande att de lyckas böja 10mm stängerna så pass, det är rätt skarp båge på Soulo. Soulo BL väger 2,8 kg vilket är 400 gram mer än det vanliga Soulo.

Nytt är även mesh-innertält, alltså nätinnertält till Helags, som även passar Kaitum. Med nätinnertält blir ventilationen ännu bättre. En annan nyhet är en ny tältpinne, Ypeg XL, samma form som vanliga Y-peg med längre.

Köp Hilleberg hos Outnorth

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

2 tankar på “Hilleberg Helags & nyheter 2020”

Kommentera