Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hestmona – Tonnes

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Fin morgon på Hestmona
Fin morgon på Hestmona

26/7: Hade lite svårt att somna, det blåste ordentligt inatt och tältduken förde lite för mycket oväsen. Tryckte in öronproppar och somnade till slut. Vaknade vid 3-tiden och tyckte att jag hörde vågorna alldeles för långt in mot stranden. Jag var bara tvungen att kolla hur högt vattnet var. Det var 1 timme kvar till absolut max på tidvattnet och det såg oroväckande nära ut till kajakerna. Så, jag väckte Erik… 😉 Vi kom fram till att sätta klockan på 50 min för att kolla igen. Vi somnade om. 50 minuter senare hade inte vattnet kommit mycket närmare och kajakerna låg säkra. Skönt! Jag somnade om igen.

Frukost i lä av tältet
Frukost i lä av tältet

Frukosten åt vi i lä av tältet, solen värmde skönt. Vi tog det lugnt och gjorde paddlarscones. Smakade riktigt gott! Så skönt med lugna, njutningsbara mornar 🙂

De andra i gänget slog upp sina tält på en äng inte långt från stranden, vi gick däremot uppåt en liten bit och hade nu perfekt vy över dom när de packade och grejade. Lite som teater. Så småningom var vi oxå redo för att sätta oss i kajakerna. Vi hade tagit beslutet att dra oss in mot Tonnes och bilen, för att köra hemåt så sakteliga. Gbg-gänget skulle vidare norrut mot Rødøya så vi sa adjö och på återseende. Mina fina röda sjöborrar låg i säkert förvar i en plastpåse fastsurrade uppe på däck. Nu ligger de i sittbrunnen. Hoppas de klarar sig hela vägen hem.

Gänget packar kajakerna
Gänget packar kajakerna
Erik på väg söderut utanför Hestmona
Erik på väg söderut utanför Hestmona
Pia i finväder
Pia i finväder
Mot bilen
Mot bilen

Distans: 12 km
Middag: Hamburgare på Värdshuset i Grong.
Väder: Soligt och varmt. Ingen vind

Superfint norgerunda. Helgelandskusten bjuder på fantastiska vyer och grymt fina paddelvatten.

föregående dag Hestmona

Startsida Helgelandskusten 2009

Allmänt om Helgelandskusten

Fina moln och platt vatten sista dagen på väg in mot Tonnes

Karta på var vi paddlade.

Lämna ett svar