Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hermanö Huvud & champagneviken

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Fint utanför Hermanö huvud
Fint utanför Hermanö huvud

På den södra delen av Hermanö ligger Hermanö Huvud, rakt västerut från Stocken på Orust. Själva huvudet är Hermanös högsta punkt och ger superin vy över skärgården innanför, ned mot Måseskär och utåt mot horisonten. Precis innanför sydligaste spetsen, finns en finfin strand kallad champagneviken då det är mycket skum och bubblor i vattnet när det blåser västliga vindar. Riktigt fin paddling med många små öar och skär. Lite som att paddla i en labyrint. Även utanför Hermanöhuvud är det fint med lodräta klippor och en del smala passager. Uppifrån toppen Hermanö huvud har man grym utsikt åt alla håll.

Mellan Hermanö och Vallerö är det en uppgrundning vilket gör att det blir fina vågor att leka i vid rätt vindar. Troligtvis en av sveriges bästa platser för plask och lek, lätt att stegra vågorna och lätt att smita in bakom en ö när man tröttnar eller badat för länge. Det finns utedass på ön, men tyvärr är det tältförbud. På grannön Vallerö finns det däremot många fina tältplatser.
Det är möjligt att ta sig hit utan kajak eller egen båt, med hjälp av färja till Gullholmen och sen en fin promenad på ca 12 km med en imponerande utsikt som belöning.

Även om det blåser på ordentligt går det att ta sig ut till Hermanö huvud & Champagneviken i skydd av Hermanö.

Från Hermanö huvud, vackert även vintertid
champagneviken
champagneviken
Johan L, med Måseskär i bakgrunden

Johan leker i vågorna under Stockenträffen

2 svar på ”Hermanö Huvud & champagneviken”

Lämna ett svar