Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Helsingborgskanotisterna Klubbträff, Blekinge

Foto av författare

By Erik Sjöstedt


Helsingborgskanotisternas Klubbträff i Blekinge skärgård brukar vara en trevlig tillställning och var så även i år.

Lina, Ida och Magnus på fredagen
Lina, Ida och Magnus på fredagen

Jag & Pia var först på plats i Nytäppet på fredagen och när vi packat färdigt kom nästa gäng från helsingborg. Vi stack lite i förväg och tog en sväng runt V Bokö innan vi anslöt till resten för lunch på Ö Bokö’s nordvästra sida. Under lunchen ”vällde” det in motorbåtsligister så vi insåg snabbt att den sydvästra delen, som vanligt under högsäsong, var att föredra. Vi paddlade en sväng på eftermiddagen och några av oss paddlade sen och mötte eftersläntrarna.


Erik & Magnus försöker ta sig fram bland stenarna | Pia paddlade Explorer, men tyckte nog den var lite stor till henne

Det blev en fin kväll med god mat och dryck, strax innan mörkret lade sig kom Sara och Tobbe från Göteborg.

Middagsdax i kanonväder på Ö Bokö
Middagsdax i kanonväder på Ö Bokö

Lördagen bjöd på kanonväder så det blev morgondopp och lång frukost innan vi gav oss iväg ut mot Tärnö, lunchade på Tärnös sydsida och sen drog vi oss norrut igen. Vinden hade ökat lite under lunchen så lite roliga vågor blev det kring stenarna på utsidan och säkerligen blev ett par kilo topcoat kvarlämnade där 😉
På Tärnös norrsida träffade vi på Kerstin och Kenneth som anslöt till gänget. Efter lite snirklande bland öarna kom vi till Ö bokö igen, några kastade sig över de alkoholhaltiga dryckerna, andra sov, medan några få gav sig ut och rollade i det 12-gradiga vattnet.

Bland stenarna på Tärnös sydsida
Bland stenarna på Tärnös sydsida

Även denna kväll blev fin, troligtvis löstes några världsproblem och garanterat är i alla fall att alla njöt av god mat och dryck ännu en gång.

Ö Bokö | Lunch på Tärnö
Ö Bokö | Lunch på Tärnö

Söndagens morgon bjöd på moln och lite mer vind. Jag & Pia packade ihop oss ganska snabbt och paddlade mot Nytäppet för vidare färd mot Misterhults skärgård, medans de flesta paddlade med vinden mot Karlshamn efter att Magnus & Linda hade ordnat så att en bil stod redo där.

Som sagt en mycket trevlig helg, med totalt 17 deltagare. Hyfsad uppslutning, men man kan ju undra var alla andra håller hus? Av de 17 var ju trots allt bara 10 från i Helsingborgsklubben, men det var kul att det var så pass många nya paddlare med.

Lunchhäng på Tärnös sydsida, finfint
Lunchhäng på Tärnös sydsida, finfint