Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Helsingborg till Jonstorp, 49km

Jag tog en sväng från Helsingborg till Jonstorp, i riktigt högsommarväder, knappt nån vind. Blev många badstopp efter vägen i bland annat Viken, Höganäs, på Kullaberg och i Arild och en del rollar då och då för att hålla kroppstemperaturen under kokpunkten.

Även fast Öresund kanske ligger bra till bland sveriges tråkigaste paddelvatten så är det ändå en god tur och kul att se en sträcka där jag bott på flera ställen (Helsingborg och Viken) samt närma sig Kullaberg där jag tillbringat mycket tid både på land men även paddlandes längs med.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

5 svar på ”Helsingborg till Jonstorp, 49km”

 1. Hej Erik!
  Om du har lust att sticka lite söderut i stället så paddlar MKK runt Ven i morgon söndag. Vi lastar kl 8 och lägger i vid Ålabodarna runt 10 nånting.
  / Ulf

 2. Hej Erik!
  Jag tittar in på er sida då och då och tycker den är klart trevligt gjord! Jag har för mig att jag läst att du och Pia tidigare skaffade en qaanaaq 512? Har ni fortfarande kvar den och använder ni den något? Är ni nöjda? Undrar lite eftersom det hade kunnat vara ett alternativ om de ekonomiska förutsättningarna infinner sig och jag inte skulle orka bygga en variant av Björns ”Black Pearl”. De hembyggena som jag har nu är för klumpiga för att kunna träna olika sorters rollar. Vänliga hälsningar Bertil

 3. Ulf: Ja, Ven är ju inte fel, och så långt söderut kan jag nog våga mig ibland. Blev dock lite ”båtliv” i helgen istället för paddling, inte lika fräckt men helt ok.

  Bertil: Jovisst har vi en Qaanaaq, och vi blöter ner den då och då. Vi trivs dock bättre i våra ”vanliga” kajaker så det blir oftast att vi använder dem när vi ska ut. Men vi är nöjda med Qaanaaqen, perfekt för sitt ändamål, skulle dock inte välja den som enda kajak.
  Men för att öva grönlandsrollar och annat är den ju perfekt och det finns nog ingen mer ”grönlandslik” kajak att köpa om man inte vill bygga själv.

 4. Höga kusten är klart intressant; vi får se när det blir av. Finns ju så himla många ställen som jag skulle vilja paddla på; Sveriges kust har jag bara paddlat småbitar här och där, och jag har varken varit på Åland eller i Finland, och i norge kan man säkerligen lägga ett par hundra paddeldagar utan att det känns skittrist.

  Ska bara försöka prioritera om tiden lite bättre, just nu ägnas onödigt mycket tid till arbete, och dessutom inomhus…

Kommentarer är stängda.